logo

Slogan Hamalı Zaar Takımı

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com

Hz Peygamber şöyle buyurdu:

‘Ey insanlar! Sizden evvelkileri şu halleri mahvetti:

İçlerinden seçkin biri hırsızlık yapınca onu serbest bıraktılar; güçsüz biri hırsızlık yapınca onu cezalandırdılar.

Kamu malı talancısı Firavun takımı Asrı Saadet döneminde de vardı.Hz.Peygamber, Kamu malından bir ayakkabı çalan sözde müslümanın cenazesine gitmeyerek, ‘arkadaşlarına siz gidin cenazesini kılın’ diyerek kendisi o cenazeyi kaldırmamış ve namazına katılmamıştır. Kamu malı, İslam nizamında önemli bir yer alır. Kamu Malı demek, herkesin malı anlamına gelmektedir.Allah kamu malıyla kul hakkıyla karşıma gelmeyin der. İslam literatüründe sadece

kul hakkının affedilemeyeceğinden bahsedilir. Hal böyle olunca Kamu malı  herkesin malı olduğu için en önemli ve helallik dahi alınamayacak affedilmesi imkansızlaşan bir günahtır.

Hz. Ömer Kamu talanıyla zenginleyen çok önemli bir Sahabeyi Medine Meydanı’nda herkesin gözü önünde kırbaçlayarak tüm  mallarını devlet hazinesine geri almıştır.

Esas konuya gelirsek; Türkiye’nin Godomanlarına ,yerli ve küresel zenginlerine bakın hemen hepsi istisnalar hariç kamu malından servet sahibi olmuşlardır.Siyaset Türkiye’de zenginleme aracıdır.Ayrıca bir de siyasi zenginlerimiz söz konusu…Devletin brokrasi kademelerinde yer tutunan onbinlerce brokrat, teknokrat, memur kısa dönemde zenginleyerek Garun olmuşlardır.Yoksulluk sınırının 3 bin lira olduğu bir ülkede  2- 3 bin lira maaşlarla mı bu servet yığmalar meydana gelmiştir.Bu servetler emekle, alın teri ile olmaz… Öylede olmamış hırsızlık, imtiyaz,ve talanlarla bu hale gelinmiştir. Bu guruhun çaldıklarının üzerine gidilsin, tıpkı Hz. Ömer’in uygulaması yapılsın buğün Türkiye’de yoksul aç açık kalmayacağı gibi memleketin tüm borçları bile ödenir.

Kurdukları haram ve riyakarlık tezgahlarıyla milleti cambaza baktıran bu kesim İdeolojik çatışmalarla kullandıkları dini argümanlarla kendilerini o kadar güzel gizliyorlar ki; milyonları aşan bir slogan toplumu oluşturuyorlar.Bu slogan toplumu ise Sultan Sofrasından arta kalan kırıntıları toplamak için büyük efor sarf ediyor. Kişilik zafiyeti olan bu kesim,çileye dayanamadıkları için karınlarını doyurmak uğruna; aman elimizden kırıntılarda gider diye Sultan Sofrası’na hizmet etmek için adeta yarışıyorlar.

Slogan Hamalları düşünemez…sorgulayamaz, kişiliksizdir,mücadele gücü olamaz…Kölelik onlar için kurumsallaşmıştır.Daha fazla nasıl kırıntı toplarımın mücadelesine girer.Her şeyi kraldan Saraydan bekler.Rızk’ın Allahtan geldiğine inanmaz.İstisnalar hariç onlar Hışır Köpeklerine benzer her platformda zaarlık yapar.Kendi Krallarının ve eşrafının servetlerini nasıl yığdıklarını görmezden gelir.’Helal olsun Krallarımıza ve Saray Eşrafına onlara yakışır’ der.Biz aç kalalım yeter ki onlar ayakta kaslın Eblehliği içinde ‘Oylar bölünmesin İstikrar Sürsün’ tezgahına el verir.

Kızım Fatma da olsa hırsızlık yapanın elini keserim diyen peygamberin sözü sıradanlaşır.Allah’ın Kur’an da ki  hırsızlıkla ilgili Ayeti, kendi eşrafı için geçersizdir.

İşte zayıf ve güçsüz  toplumları kaderi budur.3.Dünya ülkelerinin toplumları ve memleketleri bu nedenledir ki bir cacık olamamışlardır.Kral ölür, yaşasın yeni kral diye biat ve itiat’e devam edilir.

Sonuç: Bu dünyada ki en önemli mesele dünya nimetlerinin hakça paylaşımıdır,adalettir, yoksul ve zengin arasındaki uçurumdur. Gerisi laf’ı güzardır.Bu toplum İdeolojik saplantılarından, güç erkinin gündeminin peşine takılmaktan, şekil –şema,uyduruk kavramların tebaası olmaktan kurtulmadıkça  kurtulmadıkça ,kırıntı  toplamaya devam ederek Saray ve sultanlara hizmet etme istikrarını sürdürecektir.

Değişen sadece Sultanlardır.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...