logo

MÜLK VE ERK SAVAŞLARI METROPOLÜN HIRSIZLARI

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Yeryüzünde birbirine dönüp; ‘Dünyayı sen mi  kurtaracaksın’ diyen 7 milyar insana karşı 10 milyon zalim, zorba var… Yedi Milyar insan slogan hamallığı yaparak 10 milyon insanın saadet ve refahı için alkış tutuyor… Birbirlerine bakarak aynı söylemi tekrarlıyorlar; Dünyayı sen mi kurtaracaksın?

Halbuki Allah; Mülkün ve Erkin sahibi benim, benim sizlere bahşettiğim nimetlerden eşitçe, hakça, paylaşın, yiyin için biriktirmeyin, kenz etmeyin, infak edin aranızda yoksul, fakir kimse kalmasın. Zulme uğramayın, kula kul olmayın diyerek Kur’an’da yüzlerce kez uyarı yapıyor.

Ama 7 Milyar insan yine de Dünyayı sen mi kurtaracaksın diyerek Allah’ın yerine her şeyi modern çağın Krallarından, Firavunlarından bekliyor. Firavunlar geçmişte olduğu gibi yine zulmediyorlar. Allah’ın insanlara eşitçe paylaşın dediği nimetlerini gasp ederek paylaşmıyorlar, çalıyorlar. Mülk ve Erk üzerine kurdukları sistemle eski firavunların dediği gibi  mecazi de olsa sizin Rabbınız biziz diyorlar.Tıpkı Nemrut’un İbrahim’e  Firavun’un Musa’ya, Ebu Leheb,   Ebu Cehil ve Mekke Çetesi’nin Hz Muhammed’e yaptıkları gibi…

Metropolleri, talan ediyorlar, servet transferleri yapıyorlar, yer altı ve  yerüstü  kaynakları paylaşarak iç ediyorlar. Açıkçası Allah’ın benim nimetlerimden eşitçe paylaşın emrini dinlemeyerek çalıyorlar  inkar ediyorlar. Neredeyse Güneşi Havayı, Suyu bile milyarlarca insana çok görecekler.

Sana neyi infak edeceklerini sorarlar. Deki: İhtiyaçtan fazlasını …. (Bakara : 219)  Altını ve Gümüşü biriktirenler ateşte böğürlerinden dağlanacaktır (Tevbe 34-34) ayetlerini inkar ederek servet yığıyorlar.

Nemrut İbrahim’e mucizeleri görünce  tamam senin Allah’ına inandım, lakin ben bu güçten ve servetten vazgeçemem demişti. Firavun da benzer şeyler söylemişti. Mekke nin soysuz Godamanları da servetlerinden ve sömürgelerinden vazgeçmeyerek Hazreti Peygambere  mal, mülk, koltuk ve kadın vaat ettiler. Biz senin dinine ve Allah ına  inanıyoruz  dediler. Ancak atalarımızdan kalan bu sistemi bozma,  ne dilersen bizden dile diyorlardı. Bunların en azılılarından  Ebu Lehep; kendisinin muhafazakar mütedeyyin olarak tanımlıyor, namaz,oruç, hac gibi ibadetlerini titiz bir şekilde yapıyordu. Taptıkları putları Allaha giden yaklaştıran  bir sembol, yol olarak  algılıyorlardı. Yani Ritüelci bir dindardı.

O zamanın güçlü medyası Şairler ve onların okudukları şiirlerdi. Halk Şair ve şiirlerle etkilenir, yönlendirilir, manipüle edilirdi. Ebu Lehep ve eşrafı yönetici sınıfının  tamamı muhafazakardı. Ebu Lehep’in medyası şairlerdi. Lehep ve eşrafı para karşılığı şairleri kullanırdı. Halkı etkileyerek marjinal durumdaki muhalefeti susturuyorlardı. Şairlik ve şiir o kadar etkiliydi ki aleyhte propagandayı yok ederken iktidar seçkinlerini yani Ebu Cehil Ebu Lehep Mugire ve benzer yönetim çetesini överlerdi. Buğünün medyası  ve sözde aydınları gibi o zamanda Şairler yalakalıkta yarışırlardı. Halk cahil olduğu için çabuk etkilenirdi.En iyi yalakalığı yapan Şairin sözleri Kabe Duvarına asılır halk okurdu Orada duyurulanlar birkaç gün sonra Şam’da herkesin dilinde olurdu.

 Ebu Lehep’i bu şairler, muhafazakarlığı, hayırseverliliği, mütedeyyinliği ile över halkı  kandırırlardı. Sonuçta bunlar kadar muhafazakar mütedeyyin insan yoktu. Ancak iktidarlarını paylaşmak istemiyor, ticaretin merkezi, şehirlerin anası, Mekke’de toplumu köleleştirerek Mekke ye gelen tüccarların bir kısım mallarına el koyuyorlardı . Hatta gelen hacılara hem su dağıtıyor hem de hediyelerini iç ediyorlardı. Faizle tefecilikle insanları sömürüyor, köleleştirerek  haciz ediyorlardı. O zaman buğün ki gibi mala mülke haciz konmuyor kadın ve kızlar ailelerin ellerinde haciz malı olarak alınıyordu. İşte yeni doğan kız çocuklarını diri diri torağa gömmenin nedeni bu sebeptendir. Hangi baba, hangi vicdan  bebeğini  öldürür. Sırf bu çocuklar bu canilerin ellerine geçmesin diye bu cinayetler işleniyordu. Çünkü bu kadın ve kızlar Cahiliye döneminde modern  kerhanelerde satılarak fuhuş yaptırılıyor sözde muhafazakar ve mütedeyyin Ebu Lehep ve çetesi tarafından büyük kazanç elde ediliyordu.

Asırlardır sistem değişmedi. O yıllar çağ dışı  klasik yöntemler, modeller uygulanırken, bu ğün sonu Nizmle  biten,  insanların yaptığı yönetim biçimleriyle daha modern  biçimde sömürge sistemi devam ediyor. O günkü Firavunlar baskıyla zulümle  buğünkiler ise narkozlaştırarak, faturalandırarak manipüle ederek, soysuzlaştırarak yapıyorlar. İnsanlar,  farkında olmadan Bankalarla, Kredi kartlarıyla, modernleşme, özgürlük ,demokrasi bireyselleşme adına, Firavunların çizdiği Şablon’un dışına çıkamıyor. Hem bedenini, hem karakterini, kişiliğini satıyor. Bilerek tapınağını değiştiriyor,  Taptığı Firavununa alkış tutuyor. Sistemin devamını istiyor, Ardından da dönüp bakarak aynı cümleyi tekrar ediyor. Dünyayı sen mi kurtaracaksın, bu işler eskidende oluyordu diyerek her şeyden vazgeçiyor, kapatıyor.

Dünyadaki on milyon metropol hırsızın  sınıfına enteğre olarak köleliğe devam ediyorlar. Metropolleri talan edenlerin zaten isteği insanları dini ritüellere bağlı bırakarak narkozlaştırmak kaderci haline getirerek hak adalet ve paylaşım eşitlik ve özgürlük ihtiyaçlarını hissettirmemektir, Ritüel İbadetlerin yaşandığı en güzel ülke Suudi Arabistan’dır ama en çok sömürgenin adaletsizliğin olduğu, Dünyadaki 1 milyar aç insanın doyacağı paranın sahibi de bu ülkelerin krallarındadır.  Halbuki Aynı Topraklarda doğan Peygamberimizin söylediği; komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözü de ortadadır.

Sonuçta; Ritüellere yani mevlitlere namazlara umre yarışlarına mezarlık ziyaretlerine Cuma ve oruca bayramlaşmalarla kandillere devam.  Bunların yapılmasını sadece bizim imamlar müftüler isteniyor, Amerikalı Avrupalı ve İsrailliler de istiyor.Çünkü bu durum onların sömürgelerini engellemiyor.

 Kaldı ki bunların yapılması dinin direği değil gereğidir elbette yapılacaktır. Dinin direği adalettir, Hakça ve eşitçe paylaşımdır, kul hakkının ve zulmün ortadan kalkması bir tek insanın gece aç yatmamasıdır.

Hz İbrahim de İsa da Musa’da Hz. Muhammed’te bu kavramların tesisi için görevlendirilmiştir. Asla ritüeller için değil…  Allahın birliğine mülkün ve erkin tek sahibinin O

Olduğuna, kimsenin ilahlık  taslayamayacağına, insanların insanları sömüremeyeceğinin adaletin tesisi için gönderilmişlerdir.

Ama 7 milyar insan hala Allah’a gerçek manada inanmayıp fani firavunlara  taparak dünyayı sen mi kurtaracaksın sözünden vazgeçmiyorlar. Bu sözden vazgeçmedikleri takdirde  asla bu dünyada huzur ve refah olmayacak, kan ve göz yaşı dinmeyecektir. Bu Firavun sistemleriyle de dünyada yoksul fakir, modern köle sayısında sürekli artış olacaktır

Saygıyla.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...