logo

‘’Kudüs Ey Kudüs’’

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


“Seni unutursam, ey Kudüs
          Sağ elim hünerini unutsun
          Eğer seni anmazsam
          Dilim damağıma yapışsın”


                                    MEZMUR-137

Kudüs’le detaylı bir şekilde ilgilenmem çocukluk yıllarıma rastlamaktadır. Lise birinci sınıfa  giderken 700 sayfalık ‘’Kudüs Ey  Kudüs’’ kitabını okumuştum. Bu kitap bizim mahallenin yazarlarının kitabı değil aksine Hristiyan yazarlara aitti. Kitapta  yukarıdaki şu dörtlük dikkatimi çekmiş, hiç unutamamıştım.

     ‘’Kudüs Ey Kudüs’’ yaklaşık 4 yılda yoğun çaba ve araştırmayla ortaya çıkmış, Kudüs ve İsrail-Arap sorunu üzerine yazılı en kapsamlı kitaplardan birisiydi. Fransız ve Amerikalı gazeteciler Dominique Lapierre ve Larry Collins tarafından kaleme alınmıştı. Kitabın detayına girmek istemiyorum ancak  Üç tek ilahlı  (semavi) dinin merkezi Kudüs tarih boyunca nice “kutsal savaş”lara sahne olmuş adeta bölgemizdeki kan coğrafyasının başkentiydi. Hala o savaşlar artarak  devam ederken Müslümanlar, Kudüs noktasında hep irtifa kaybetti. Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’ın haritalarla ifade ettiği gibi Filistin toprakları nereden nereye geldi…  Özetle bir avuç  toprak kaldı. İşgalci İsrail, Süper ve emperyalist güçler Amerika ve İngilizleri arkasına alarak hep kazanan oldu.

 Şimdi Amerika’nın İsrail’e  net destek ve güç gösterisi safları iyice netleştirdi. Bu sorun beklide Müslümanların birleşmesine ve uyanmasına neden olacaktır. Müslümanlar,  bu işgalin Mekke’ye ve Medine’ye de gelebileceğini açıkça anlamaya ve konuşmaya başlamışlardır. Son yapılan İslam İşbirliği Toplantısında İslam ülkelerinin ilk defa gür bir sesle direnişi ve net sözleri Emperyalist güçleri ürkütebilir. Toplantıda sadece 3 Arap ülkesinin; Suud, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın oynak duruşları kendilerini yalnızlaştırmıştır. Bu olay,  Türkiye, İran öncülüğünde tıpkı D-8 de olduğu gibi yeni bir ittifakın ve uyanışın habercisi olabilir.  Nitekim Amerika, İsrail ve İngiliz üçlü şeytanına karşı sadece Müslümanlar değil tüm toplumların derin bir kini söz konusudur.

    İsrail- Amerika, Avrupa Birliği ülkelerinden destek alamadığı gibi İslam ülkelerinin yanı sıra tüm Asya ülkeleri de aleyhte  net tavır göstermişlerdir.Artık hemen herkes, her ülke; Amerika’nın Olmadığı yer güvenli yerdir, Amerika’nın olmadığı yer huzurlu yerdir.

  Amerika’nın olduğu her yerde vahşet,sömürü, kan göletleri fitne insanların huzursuzluğu, korku,satılmışlı, ihanet vardır bilincindedir. Artık Dünya toplumları; Amerika, İngiliz, İsrail şeytan üçgeninin planlarını adı gibi ezberlemiştir.Hal böyle iken ülkelerin yöneticileri eski alışkanlıklarını ve bağlılıklarını terk ederek  kendi halklarına kulak vermek zorundadır.Bu şeytan üçgeninin kıyamet senaryosu gerçekleşmeden net ve net duruşlarla inceldiği yerden kopsun duruşu ve tavrıyla mücadele etmek zorundadırlar. Samimi olunduğu müddetçe Allah, doğruların yanındadır.Zulümle abad olunmaz… Zulüm yapan tüm toplumlar helak olmuşlardır. Filistin, Kudüs meselesi belki de bu sömürgeci katillerin sonunu getirecektir.

Filistin, Kudüs Müslümanlarındır… Kudüs’e sahip çıkamayan Mekke’ye asla sahip çıkamaz… Kudüs Filistinlilere  asla bırakılamaz. Kudüs bizimdir … Bu uğurda ölecek milyonlar, şehid olmak için hazır beklemektedir.

Bir de kendi adıma uyarım var: Kudüs’le ilgili bir çok etkinlik ve direniş protestoları gerçekleştiriliyor. Eski heyecandan yoksun olan bu organizasyonlara duyarsız kalmamak lazım. Kudüs meselesi asla gündem den düşürülmemelidir. Hangi fraksiyon, grup, parti, Sivil Toplum Örgütü düzenlerse düzenlesin, hepsine katılarak hareketi gündemde tutmak zorundayız. Çünkü şu anda bundan daha büyük meselemiz yoktur. Kıblemiz işgal altındadır. Lütfen bu organizasyonlara katılalım … Parti, cemaat,grup taassubu yaparak nefsani davranmayalım… Hesap kitap işlerine girmeyelim.

23 Yaşında Amerikalı genç kız:  ‘’Zulüm bizdense ben bizden değilim’’ diyerek İsrail tanklarının altına yatarak  can veren Filistinli çocukları, mazlumları koruyan  Efsane  kadın Rachel Corrie’yi   bu vesile ile rahmetle anarken, Trump’un sözleri karşısında net ve cesur bir cevapla dik duran İsrail diye Bir devlet mi var ki başkenti Kudüs olsun diyen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un’a,  ‘’Ordumuz Kudüs İçin Daima Hazırdır’’ ifadelerini net kullanan Malezya Savunma Bakanı Hishammuddin Tun Hüseyin’’e de ayrıca takdir ve tebriklerimizi sunmamız bu isimleri her platformda yad etmemiz gereklidir.

            Kudüs’ün kurtuluşu temennisiyle yeni yıl ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...