logo

KOBANİ (AYN EL  ARAB)

İbrahim Dülgar

İbrahim Dülgar
ibrahim@sadabadhaber.com


01.11.2014 cumartesi günü Suruç’taki,   Kobani  eyleminde Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk “Kürtlerle barışacağım diyen AKP iktidarı hala Işid‘i destekliyor.” Hala bu ülkenin Cumhurbaşkanı niye bu kadar Kobani üzerinde duruyorsunuz , diyor.Kobani ile çözüm süreci bir aradadır. Kobani yoksa çözüm süreci de yoktur. Bunu böyle bilmelidirler, şeklinde konuştu.

          Kobani,  Suriye’de  çoğunluğu Kürtlerden oluşan nüfusa sahip, Halep ilinin bir ilçesidir. Şanlıurfa’nın Suruç ilçe sınırının karşı yakasında kalmaktadır. İki aydan beri  Türkiyede de, dünyada da  gündemin birinci sırasındadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakan Davutoğlu defalarca Kobani ‘deki PYD ye silah yardımı yapılmıyacağını, diğer ülkelerin de yardımına izin vermeyeceklerini açıkladılar. Türkiye’nin uluslararası koolisyona katılması için dört  koşul önerdiler.Birde ısrarla tampon bölge kurulması önerildi. Sonuç batıda 29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları coşku içinde  yapılırken, Güneydoğuda peşmergeler aynı coşkuyla Türk askerinin koruması altında Kobaniye geçmek için,” biji serek Obama” sloganı ile geldiler ve gittiler.

        Kılıçdaroğlu da Kobani oyununda topa girdi ve şunları söyledi : “Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG’nin şu ana kadar Türkiye’ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur.

        Şimdi hükümet Barzani’ye silah gönderdi. Barzani de diyor ki, biz bunları YPG’ye verdik. Bizim korkumuz şu; bu silahların PKK’nın eline geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu silahlar bizi vurabilir. Bunu göz önüne almak lazım. Biz silah göndermektense askerimizin oraya gitmesinden yanaydık.”

       Şaka gibi ikinci satır ilk satırı tekzip ediyor. Korkarım,bundan sonra kutlanacak  29 Ekim Cumhuriyet bayramı gibi  kutlamalarında, Gezi türü aydınlanma, Atatürk, Cumhuriyet,  çevre duyarlılığı eylemlerinde sokağa çıkan  kitleleri bu CHP koruyamaz. Herkes yapacağı eylemin korunmasını da düşünsün.

       BOP ‘a hizmet ettiğini bilmeyen Işid topluluğu, başında peygamber sülalesinden geldiğini idda eden halife Bağdadi ’nin olduğu, Peygamber Efendimizin bu günleri görerek siyah bayraklı bir grubun doğudan gelerek çok kanlı savaşa girileceğini,bu grubun başındaki halifenin mehdinin müjdesini vereceğine inanmiş 80 ülkeden gelen bu inançtaki insanlar önünde PKK,PYD ve Peşmergenin durması imkansız. Zaten ülkemize gelen ABD ‘ye ait ağır silahları beraberinde getiren 150 adet  peşmergeden bazılarının kaçmış olduğunu basından öğreniyoruz.

       O halde  Kobani düşerse ne olur ;

       –  PKK, onun büyüttüğü PYD yenilmiş ve güç kaybetmiş olur.

       –  Labaratuvarda üretilen canavar (Işid) konrolden çıkmış olduğunu zorda olsa anlamış olur.

       –  İki kardeş Netanyahu ve Barazaninin arasındaki bölgenin insansızlaştırılmış olması sağlanır.                                        

       – PKK, PYD, IŞİD‘in savaşçı kadroları törpülenmiş olup, Barazani’nin peşmergeleri biraz daha öne çıkar.

       – Kobani ’ nin düşmesi ile Türkiye içindeki kalkışma denemeleri hızlanır ve çoğalır. Türkiye savaşa sürüklenir.

      – BOP ‘ daki sıra Türkiye’ye özel ilgi gösterilmesi biraz geçikir ki, iktidar biraz nefes alır.İran da buna sevinir, nede olsa sarı öküzü verdiğinden sıra ona biraz daha geç gelecektir.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...