logo

İnşallah 2021 Yılı Dünya’da Sınıfsız, Savaşsız, Sömürüsüz, Saldırısız Geçer

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com

Bazılarının ifade ettiği gibi en kötü yıllardan bir olan 2020’yi geride bıraktık. 2021’e adım attık. İnşallah yeni yıl,  ülkemiz ve milletimiz için çok daha aydınlık olur.

Elbette geçmiş yılın kötü olması Corana Virisü illeti nedeniyledir. Bu virüs öyle bir etki yaptı ki ,  tüm insanlığı perişan etti.Sözde her şeyin üstesinden gelen  Uzay ve  iletişim çağı alt üst oldu. Dünya 1 gram bile olmayan bu illetle mücadele edemezken,  bizler; yakın dostlarımızı, akrabalarımızı, arkadaş ve komşularımızı kaybettik, dini ve insani vecibelerimizi bile yerine getiremedik.  Cenazelerden, hastanelerden kaçar olduk. Cesetler çarçabuk bir leş misali toprağa atıldı, tabutlar yakıldı ya da cenazeler,  tabutlarla  gömüldü.  5-10 kişi tarafından toprağa atıldı. Ani ölümler hepimizi adeta yıktı.

İletişim çağı ile birlikte dünyanın bir köye dönüştüğünü düşündüğümüzde her şeyin üstesinden gelen insanlık maalesef 1 gam bile olmayan bir virüsle baş edemedi. Dünya’yı uçuk bir hale getiren insanlık  Hala bir çözümünü bulamadı.  Şirk bataklığına batmış sadece pragmatist,  kendini  düşünen  ve hep böyle davranan yeni dünya insanına  bu virüsle birlikte bir ders verildi. Sömürüler, zalimlik ve vahşetler, arşı alaya yükselirken mazlumların çığlıkları artık çekilemez hale geldi.

Allah, sınır ve sınıf ayırt etmeden  kariyerlisi, ünlüsü, siyasetçisi, kapitalisti, fakiri, dinlisi, dinsizi olmak üzere herkesin canını alırken, tüm varlıkların, alemlerin tek sahibi ben diyerek ‘’tapınaklarınızı gözden geçirin’’ dedi.  Bu bir bakıma o kadar güzel bir mesajdı ki; İnsanlığın Allah’a inanıyormuş gibi yaparak gerçekte dünyalık tapınaklara sıkı sıkıya bağlılığının bana göre en güzel hatırlatmasıydı. Hakikaten Dünya’nın tamamına yakını Allah’a inanır çok büyük bir bölümü de Semavi dinlere mensuptur. Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Yahudi’si   dini aidiyetinden vazgeçmez ,  dini ile övünür ama gerçekte Deist gibi yaşar. 7, 8 milyar insan Dünya’nın yalan olduğuna inanarak öleceğini bildiği halde yine istisnalar hariç  yalanlara tapmaya devam eder.

Virüs Dünya’da çok büyük olumsuzluklar bıraktı… Ekonomiler alt üst oldu, milyonlarca insan işini aşını kaybetti. Ani ölümler kalplerde iz bıraktı. Aileler dağıldı, eğitim hayatı neredeyse bitti. Hayaller ertelendi.  Ama  bir bakıma insanoğluna tefekkür etmeyi öğretti.  Dünya hayatının değersiz olduğu anlaşıldı. İnsanların fütursuzca  çılgınca yaşamasını engelledi, savurganlıklar dengesiz harcamalar önlendi, Eğlenceler, tatiller, seyahatler bir başka bahara kaldı.  sözde özgürlük adına adeta hayvanlaşmalar bertaraf edildi. En önemlisi de kaynaşma,dayanışma,sevgi, kardeşlik,eşitlik,adalet, ahlak gibi bir toplumu ayakta tutan değerler hatırlanıldı. İnsanlar Allah’ı hatırlayarak dua etmeye başladı.

Sonuçta;  yeni bir döneme giriyoruz… Allah korusun belki buna benzer  yeni olumsuzluklar hayatımızda olacak  ve geçmiş toplumların helak oluş  unsurlarıyla  yaratıcımız tarafından sürekli hatırlatmalar yapılacaktır. Ve belki de  böyle yaşamaya  alışarak devam edeceğiz.

İnşallah yeni yıl böyle olmaz… Aydınlık yarınlara çıkar, daha müreffeh bir hayatla Allah’ı unutmayarak sapkınlıklarımızdan, taşkınlıklarımızdan, kibir ve savurganlıklarımızdan  vazgeçer,  gerçek hayata kendimiz hazırlarız.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...