logo

Her İki Bayramımız da Kutlu Olsun

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Şükürler olsun Temmuz Ayı’nda iki bayramı birlikte yaşadık Birincisi; 86 yıl sonra Ayasofya’mıza kavuşarak hasretimiz son buldu. İkincisi ise Mübarek Kurban Bayramını huzur içinde millet olarak birlikte yaşamamızdır.

Daha ergenlik çağına girmeden rahmetli  babam bizleri her yıl ülkenin her bir tarafında organize edilen Fetih Kutlamalarına gönderirdi. Bu kutlamaların organizasyonu Milli Selamet Partisi ile başlayıp Refah ve Fazilet Partileri  ile devam etti.

Rahmetli Erbakan Hocamız, Fetih Kutlamalarına çok önem verir 29 Mayıs günü  her yıl istikrarlı olarak aksamadan kutlanırdı. Kutlama yapılacak il, günler öncesinden hazırlık yapar,  29 mayıs geldiğinde de o şehre yurdun her tarafından on binlerce insan akın ederdi. En Küçük bir Fetih Kutlaması  bile 100 binin altına düşmezdi. O gün o şehir bayram havası  yaşar,  renga renk tarihi görüntülerle sanki yeniden fetih yaşanırdı.  Şehrin en büyük ana  caddelerinde illerden gelen teşkilatların kortej  geçişleri  olur ardından kutlamanın yapılacağı stada ulaşılırdı. Sultan Fatih  ve  İstanbul’un Fethi aynısıyla eş değerde canlandırılır,  insanların yüreğindeki coşku zirveye çıkarken kutlamalara katılanlar,  sanki fethi yeniden yaşardı.

Bu animasyonların sonunda çok büyük tezahüratlarla Rahmetli Erbakan Hocamız kürsüye gelerek yaklaşık 1-2 saat Sultan Fatih’i ve Fethi müthiş bir  şekilde anlatır dünyaya mesaj verirdi. Fetih Mitingleri;  Milli Görüş Camiası’nın adeta yıllık kongresi, kurultayı gibi yapılırdı. Bu mitinglerin vazgeçilmez tutkusu ise Ayasofya’ydı. Milyonlar,  Ayasofya hasretiyle yaşardı. Milli Görüş’ün temel sloganlarından biri de ‘’Ayasofya Açılsın Zincirler Kırılsın’’ idi. Tüm Fetih Mitinglerinde bu slogan yeri göğü inletirdi. Erbakan Hocamız ise kendi üslubu ve gür sesiyle Ayasofya’yı Açacağız diyerek vuslat hasreti çeken milyonların yüreğine su serperdi. Fetih Mitinglerinin tamamına giden biri olarak çocukluğumdan bu güne kadar bu duyguyu hep yaşadım.

Sonraki yıllarda Ayasofya konusu gündemden biraz düştü. Yoğun Türkiye gündeminin biraz gerilerinde kaldı. Ama Milletin Ayasofya aşkı maalesef bir sürgün vermişçesine hiç dinmedi. Elbette bu aşkı geçmişiyle yaşayanlardan biri de Erbakan Hocamızın talebesi Cumhur Reisimiz Tayyip Erdoğan’dı. Hemen herkes bu zincirleri Tayyip  Erdoğan’ın kıracağını biliyor, güveniyor, sabrediyordu. Doğrusu bu beklentiyi de en iyi bilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Ve beklenen gün geldi Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’yı bir Cuma Günü’nde Cuma Namazı’nda Fatih’e Fethe ve Milli Ruha yakışacak şekilde yüz binlerin iştirakiyle açtı. Zaman  ve Zemini iyi ayarlanarak açılan Ayasofya, bir liderin cesaretinin de en güzel örneğiydi. Açıkçası bana göre kolay değildi bu mabedi açmak.  86 yıldır kimse bu konunun yanından yöresinden geçemedi. Birkaç Marjinal çıkışın aksine  85 Milyon insanımızda, Sivil Toplum ve Siyasi Partilerimizin de hiç biri karşı çıkmadı. Zaten Ayasofya’nın açılışına karşı çıkmak milletin ruhuna karşı çıkmak anlamına geliyordu.

Hal böyleyken 86 yıllık Vuslat hasreti sona erdi. Çok teşekkür ediyoruz;  Sayın Cumhurbaşkanımıza, emeği geçenlere, destekleyenlere, milletimize, istemeyenler olsa da en azından ses çıkarmayıp bütünlüğümüze helal getirmeyenlere teşekkür ediyoruz.

Ayrıca  bu konuyu sürekli gündem de tutan Hocamız Necmettin Erbakan’a onun vasiyeti niteliğindeki bu konuyu çözdüğü için talebesi  Reis’i Cumhurumuz Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz.

Her iki bayramımız da kutlu olsun.

CEMİL ÖĞÜTCÜ

24/ 07/2020 Cuma

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...