logo

HEM ASIYOR, HEM DE SAVUNUP ÖVÜYORLAR

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Geçtiğimiz Mayıs başında her yıl olduğu gibi yine Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm yıl dönümleri nedeniyle anma programları düzenlendi .. Özellikle CHP Medyası ve Şürekası bu konuyu uzunca gündemde tuttu .  Hal böyleyken anti Emperyalist her kim olursa elbette yanında yer alır, Zulme uğramalarını asla tasvip etmem. Özellikle böyle genç,  körpe bedenlerin  idam edilmesi beni çok üzmüştür.

Düşünce ve fikirlerinden dolayı cezaya uğrayanlar ise hiçbir çağda asla tasvip edilecek bir konu değildir. Lakin Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını idam sehpasına  götürenlerde diğer muhalif  partilerle birlikte Cumhuriyet  Halk Partisi’dir. Yani Cumhuriyet Halk Partisi’nden 30 Milletvekili oy vermemiş olsa idi beklide tarihe geçen böyle acı bir olay yaşanmayacaktı. Durum bu iken Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesindeki en büyük paylardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi’nindir .

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedef şaşırtarak mağduriyet ve masumiyet oyunları oynaması oldukça çelişkili ve aldatmacadan ibarettir Tarihin  arşivlerine baktığınız zaman yine çokça övülen sevilen  benimde şairliğini çok takdir ettiğim Nazım Hikmet,  Sabahattin Ali  gibi edebiyatçı – yazarların sürgün  ve  cezaevi  zulümlerinde tıpkı Deniz  Gezmiş’te olduğu gibi CHP’liler büyük rol almışlardır.

Ne gariptir ki ; Deniz Geçmiş ve arkadaşlarının idam edilmesine karşı çıkan, onların Siyasal İslamcı diye nitelendirdikleri  54. Hükümetin Başbakanı  Prof. Dr. Necmettin Erbakan,  o zaman ki konumu itibarıyla   bağımsız milletvekili olarak oylamaya katılmamıştır.

Ben bu Cumhuriyet Halk Partisi’ne hep şaşırmışımdır. Halk edebiyatı, demokrasi, adalet, düşünce ve fikir hürriyeti, yoksulluk, fukaralık değişmez söylemleridir…  Fakat asla Militarizmin çizgisinden çıkmayarak  özde değil bu söylemleri ile sözde kalarak algıyı çok iyi kullanmaktadırlar.  Hem över, savunur hem de asarlar.

Yıllardır bu ülkenin başına bela olan 141. 142 ve 163. Maddeyi bile onların Amerikancı . Emperyalist diye tanımladıkları rahmetli  Turgut Özal Kaldırmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi bu  tavrını 28 Şubat sürecin de iyice deşifre etmiştir lakin genç kuşaklar bu konudan haberdar değildir. Laiklik adı altında  Militarizme büyük destek vererek alkış tutmuştur.

Hal böyleyken sözde değil özde demokrat olunmalıdır. Laiklik (!)  dinine sarılarak kendisi gibi düşünmeyenlere hak tanımayan ve onların gördükleri  zulümleri alkışlayarak destek veren CHP zihniyeti  esasen kendi evlatlarına da aynı tavrı sergilermiş  lakin algıyla örtmesini çok iyi her zaman olduğu gibi  becermişlerdir.

Milleti kandırmaya gerek yoktur. Hataları  karşı taraflara yıkmakla gerçekler örtülemez. Hiç bir CHP’li den  duyanınız  var mı? ‘’ Bu acı olayda bizim de katkımız vardı’’ diye… Asla duyamazsınız. Mert ve net olanlar her zaman kazanmış, milletin gönlünde taht kurmuşlardır. 

BİZ BU FUTBOL İŞİNİ BİR TÜRLÜ ÖĞRENEMEDİK

Türkiye Spor alanında da epeyce mesafe kat etti. Özellikle Amatör Spor dallarında Dünya   ve  Avrupa arenasına çıkarak istiklal marşımızı istikralı olarak okutturuyor , bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Güreş Karate, Tekvando, Boks,  Halter, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi hatta Yüzme dallarında aklınıza  ne gelirse dünyayı sallıyor müthiş başarılarla zirveden uzun yıllardır inmiyoruz. Bu başarılar millet olarak bizleri gururlandırırken maalesef bu futbol işini bir türlü  beceremiyoruz.  Eskiden olduğu gibi  yine   Edirne’yi  geçemezsek şaşırmayalım

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı ve 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Kutlu Olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...