logo

CHP NEDEN KAYBETTİ 2

İbrahim Dülgar

İbrahim Dülgar
ibrahim@sadabadhaber.com

   Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim rüzgarını arkasına alan CHP 2014 Mart seçimlerine iktidar parolasıyla girdi.Çok enteresandır, Stockholm Sendromuna tutulmuş halkımızı kucaklayamadı.Muhtemel olan başarıyı yakalayamadı.Neden ?

       Halbuki ne güzel başlamıştı.2013 Temmuz u örgütler heyecanlı ,hasta ziyaretleri yapılıyor,cenazelere katılım sağlanıyor,her mahallede her ilçede  ikili ,üçlü,bazen gruplar olarak toplantılar yapılıyor. Belediye meclisi,belediye başkanlığı için kendisini yeterli görenler her fırsatta ben varım demeye başladılar. CHP genel merkezi aday adaylarına merak etmeyin.CHP, yani biz Cumhuriyeti kuran partiyiz,bu partinin yasaları var,adaylarımızı bilimsel kriterler ve araştırmalara göre belirleyeceğiz.Ben Ahmet ‘in ,Mehmet ’in adamıyım Ankara’da abim var dönemi kapanmıştır.Mümkün olan her yerde ön şeçim , eğilim yoklamaları yapacağız.Yetmedi sonuçlarını ciddi anket firmaları ile test edip aday belirleme komisyonumuz seçimleri alacak en doğru adayları belirleyecektir.Kimse merak etmesin ,dendi:

        Ne yapıldı: CHP de algı nasıldı? CHP  İstanbul belediye başkan adayını,cemaat desteğinde ABD ‘den açıklanabildi gibi algı oluştu. İstanbul adayı ve genel başkan yardımcıları erkleri  oranında İstanbul da her yere müdahale ettiler.Oylar artsın diye, MHP li cemaatçi ,işadamı görüntülü, bölücü, örgüt dışı herkese kapılar sonuna kadar açılırken, örgüt içinde aktif üyeler göz ardı edildi. İlçe binasına daha önce hiç girmemiş, ilçenin adresini telefonla soranlar ön sıralardan belediye meclis üyesi adayı yapıldı. Kısaca;  koskoca çınarda adaylıklar kapanın elinde kaldı. Tabî ki  Türkiye deki en eğitimli üyelere sahip CHP tabanında bu paylaşımın ileriki safhalarda parti içi siyasi çekişmelerde kullanılacak ,ayrıca siyasetin finansmanını sağlıyacak,mevziler olduğunun kavranması için bazı köşe yazarlarını okumaya gerek yok.

         DSP ‘nin  %  21 den  %  1  e düşmesinin ardından, CHP 2002 yılından itibaren tekrar ikinciliği bir başka partiye kaptırmamak adına doğru politika ile sürekli iktidar partisini hedef aldı ve onun yaptıklarını eleştirdi. Bu politika CHP ‘ nin ikinciliğini garantilerken, maalesef iktidar partisinin de birinciliğini sürekli kıldı. Diğer bir deyişle, AKP 12 yıllık iktidarını CHP politikalarına borçludur.

        2015 genel seçimlerinde CHP geçekten iktidarı istiyorsa:

    1- Atatürk ilkelerinden asla taviz vermeyecek.

    2- Kendi bünyesindeki İhsan Özkes gibi değerlerle, hitap edeceği kitleyle iletişim kuracak

    3- CHP milletvekiliyim ama CHP’ li değilim diye kimse şaka yapamayacak.

    4- Halkın dini duygularına saygılı olup, din tacirleri ile  din üzerine demagojilere girilmeyecek.

    5- Kimse CHP yi bölücü parti haline getiremez. Sorun özgürlükler kapsamında ele alınmalı.

     6- Kesinlikle önseçim, eğilim yoklamaları olmalı. Gizli 50 kişilik scott ekibi olmalı.

Adaylar belli olduktan sonra Eyüp örneği gibi sonradan kesinlikle değişmemeli.

     7- Soma ‘da CHP 15 gün önce kazanın olacağını meclis de anlatmıştı. CHP bu olmalı. CHP Soma örneğinde olduğu gibi, halkımızı her alanda ekonomi siyaset, eğitim, tarım, gıda güvenliği, konusunda önceden uyarmalı.

          Tabi ki bu CHP’ ye halk uzun vadede kesin destek verirken, küresel güçler destek vermez. O halde  CHP karar verecek .Halk mı? Küresel güçler mi?  

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...