logo

Biz Ölmeye Hazır Olmadıkça; Onlar Öldürmekten Asla Vazgeçmeyecekler

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Biz Müslümanlar artık alıştık kan göletlerini görmeye … Ama son gelen Myanmar görüntüleri  artık canıma tak dedi … Dayanamıyorum … Bir insan bir Müslüman olarak ne yapsam, ne  etsem, nasıl mücadele içerisine girsem …  Doğrusu bir çıkar yol bulamıyorum…  Yol gösterecek kimseleri de göremiyorum. Müslümanlığımdan, insanlığımdan utanıyorum.

 Bir gerçeği de ifade etmek istiyorum …  Tıpkı benim yaptığım  gibi  Müslüman toplumlar olarak vıdı vıdı yapıyoruz. Sosyal medyayı kullanıyoruz, kınıyoruz, sözde dua ediyor kendi bünyemizde bireysel olarak sadece  haykırıyoruz …  Yani her zaman olduğu gibi göstermelik nafile çabalar içerisindeyiz.

Değerli dostlar; biz ölmeye hazır olmadığımız müddetçe onlar asla öldürmekten vazgeçmeyeceklerdir. Hareket lazım, eylem lazım, mekanizma lazım, örgütlenerek akan Müslüman kan göletlerini kurutmak lazım.

Artık vıdı vıdı yapmanın zamanı geçmiştir. Artık şu denge işlerini bırakalım. NATO ne der, Avrupa ne yapar, Amerika hangi duruşu sergiler. Tink tank kuruluşları, ekonominin zinde güçleri canımıza okur mu? Ambargoya tabi tutarlar mı? Hangi planlar içerisine girerler … Yok olur muyuz, korkularını artık terk etmeli  mutlaka  bir plan oluşturmalıyız.  Bizim bu korkularımızı sinsi sinsi zaten uyguluyor, tüm İslam coğrafyasını yavaş yavaş imha ediyorlar ama farkında bile değiliz.

Hep İslam ülkelerini suçluyor, hala batıdan medet umuyor, yardım bekliyoruz. Yok böyle bir şey… Sözde  İslam İşbirliği Teşkilatı kurulmuş oradan bir hamle bekliyoruz.  ‘’Geçin onu’’.   İslam İşbirliği değil İslam İşbirlikçisi Teşkilatı dense daha yerinde olur… Hal böyleyken  artık satılmış, işbirlikçi  Arap kralları ile bir yere gidilmez. Türkiye başta olmak üzere 3-5 güçlü İslam ülkesi bir araya gelerek bir mekanizma mutlaka kurularak direk bu olaylara korkmadan cesurca dik bir duruşla müdahale edilmelidir.

   Nerede bir Müslüman kanı akıyor; Arakan’da mı, Çeçenistan,  Eritre, Mora , Filistin,  Bosna’da mı;  derhal müdahale edilmelidir. Bizler, Müslümanlar  korkuları yenerek atraksiyon yapmak zorundayız. Yaptığımız duaların, haykırışların yani her zamanki uyguladığımız tembelliklerin bu düzende hiçbir geçerliliği yoktur. İstisnalar hariç münafıkça davranmanın, tembelliğin  bir getirisi olmadığı gibi bizim düşmanlarımızın, zalimlerinde doğrusu işine gelmektedir.

    Ağlamak sızlamak vakti geçti.  Ölmeye hazır olmalıyız. Müslümanlığımızın gereği budur. Kısacık ömürde servetler, evlatlar, mallar, makam ve koltuk tapınaklarından vazgeçmeliyiz…  Şirk içinde debelen bir kimlikten sıyrılmalı bireysel menfaatlerimizi ayaklar altına alarak, kibir ve  hırs hasletinden kurtulmak  durumundayız. Bizleri yaptığımız ibadetler; namazlar, oruçlar, umreler, mevlitler, hatimler,mezarlık ziyaretleri asla kurtarmayacaktır. Sırat-ı Mustakim de;  Allah, bizlere Arakan, Filistin, Bosna, Suriye, Irak, Çeçenistan ve diğer Müslümanların çığlıklarını soracaktır.

Biliniz ki; Allah,  tüm peygamberlerini  ve kutsal kitaplarını adaletin bittiği, kan ve göz yaşının oluk oluk aktığı, çığlıkların arşa yükseldiği, körpe kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, zalim firavunların insanlığı köleleştirdiği, insanların bir hiç olarak görüldüğü, kibir, talan ve  sömürünün zirveye çıktığı, insan onurunun ayaklar altına alındığı dönemlerde kurtarıcı olarak göndermiştir. Peygamberlerin asıl geliş nedenleri bu sebepledir.

  Bugün İslam toplumlarına aynı durum uygulanırken bir başka peygamber ve kitabın gelmemesi söz konusu iken  biz daha neyin hesabını yapıyor neyi bekliyoruz. Hiç eyleme geçmeden, mekanizma oluşturmadan Allah’ın yardımı gelir mi?

Sonuç;  kınama, haykırma, sızlanma, vb. acziyetleri  bırakıp illa eylem, illa mekanizma, illa bir duruş sergilemek zorundayız. Aksi takdirde yok olur gider ne bu dünya da ne de öbür alemde hesap veremeyip helak oluruz. Unutmayalım 5 bin yıl önce Anadolu’da Hititler diye bir kavim vardı…  Şimdi  yoklar

Değerli dostlar; hamaset  yapmıyorum … Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Korkular,dengeler, hesaplar bir tarafa bırakılmalı araziye bir şekilde inilmelidir. Hatırlayın bir Rus uçağı düşmüş kıyametler kopmuştu.  Ama  ortada bir dirayet vardı. Sonuçta her şey düzeldi. Hal bu iken Türkiye’yi  küçük görmeyelim. Avrupalı, batılı tarihten gelen bir gücümüz ve imanımızla bizlerden hala korkmakta, çekinmekte onlarda denge yaparak sinsi planlarla bizi bitirme peşindeler.

  Kardeşler, Yeter ki ufak bir hamle yapalım, büyüklüğümüzü hissettirelim…  Ben inanıyorum o zaman  bu akan kanlar, zulümler duracaktır. Samimi olduğumuz müddetçe bir eyleme giriştiğimiz zaman Allah’ta bizlerle olacaktır. Bu korkak batı ve diğer yandaşları belki de bu şekilde yok olacaktır. Tarih seyrini değiştirecektir. Yeter ki  gerçek manada iman edip, Müslüman olup  şu kısacık ömürde oyun ve oynaş dünyasından vazgeçelim.

Kansız, sağlıklı ve huzurlu  bir bayram geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

                                                                                      CEMİL ÖĞÜTCÜ

                                                                                           30/8/2017

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...