logo

BEDELLİ ASKERLİK

İbrahim Dülgar

İbrahim Dülgar
ibrahim@sadabadhaber.com


Duyduk,duymadık demeyin 13 Şubat 2015’e kadar başvurulmak kaydıyla 01 Ocak 1988 tarihi dahil, bu tarihten önce doğan Askerlik Kanunu’na tabii yükümlüler, istedikleri takdirde,2 ay içerisinde askerlik şubesine başvuru yaparak ve 18.000(ON SEKİZ BİN) TL bedel ödemeleri karşılığında,askerlik eğitimine tabii tutulmaksızın,askerlik vazifesini yerine getirmiş sayılacaklardır.Vatana,millete hayırlı olsun.

            Halbu ki 17 Ekimde Başbakan Ahmet Davutoğlu; “Fakir çocuğun askerlik yapması,zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz. “demişti. Görüldüğü gibi DÜN DÜNDÜR BUGÜN BUGÜNDÜR.

             MHP (Milliyetçilik Esaslı Parti):Mhp lideri Bahçeli, “Bedelli Askerlik Konusunda ilke olarak vatan savunmasının bir bedeli yoktur.Ancak bedelli askerlik çağrısına ilgisiz kalmak çok makul değildir.Parası olanın bedelli askerlik imkanından yararlanabileceği,olmayanın dışında tutulduğu algısını kırmak ve adaletsizliğin önüne geçmek lazımdır.NE GÜZEL HEM NALINA HEM MIHINA.

             CHP(Ülkeyi Kuran, Atatürk’ün Partisi): Chp Milletvekillerinden olan Akif Hamzaçebi,Rasim Çakır imzalı Askerlik Kanun Taslağı şu şekildeydi:

— Yıllık geliri;12.000 TL’nin altında olanların bedel ödemeyeceği,

— 12.000-25.000 TL arasında geliri olanların 7.500 TL ödeyeceği,

— 25.000- ve üzerinde geliri olanların ise 15.000 TL bedel ödeyerek;

temel askerlik eğitimini almak koşuluyla askerliklerini yapmış sayılacaklardır.Bu bedel 2 yıl taksitlendirilebilir,toplanan paraların ise Kredi ve Yurtlar Kurumu’na aktarılacaktır.”Biz bu projeye Gençlerin Çalışma Hayatına kazandırılmasını sağlayacak bir proje diyoruz”. YORUMSUZ.

      Mecliste ki 3 partinin bu konuda ki görüşleri birbirlerine yakın görünmekte.Bu da  Milli Hassasiyetimizin zarar görmesi anlamına gelmektedir.Ergenekon da zayıflatılan Türk Silahlı Kuvvetleri algısının,bir ülkenin namusu sayılan Kozmik Odasına girilmesine izin veren komutanın televizyonlarda yapmış olduğu basın açıklamasında “TSK ‘ya yanlış yapılmıştır.Bu yanlışı yapanları  Allah’a havale ediyorum.” demesi, Türk Askerlerinin başlarına çuval geçirilmesi sonrası  beklenen aşamalardır. Çözüm sürecine doğru götürülen Türkiye Cumhuriyeti Halkının beynine vurulan bir darbedir. Hani her Türk asker doğardı. Ailemizde ki bir gelin halen diyor ki “Türk’üm dersen  o da Kürt’üm der. Biz kendmizi Müslümanız diye tanımlayacağız !..” TAMAM!.. Bu 100 yıllık bir kinin Atatürk’ün içteki ve dıştaki Türk ve Türkiye karşıtı oluşumların intikam arzusu içerisinde olduğu ve bu arzu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin muhtemel savunucularını yumuşatıyorlar. Nereye Kadar ? BİLEMEM …

            Ben Donkişot değilim , kimse de Donkişot değil. Ne kadar memnun varsa bende o kadar memnunum.

          Şimdi düşünüyorum da Sinop Boyabat Garandu’lu Osman dede’mi  nereye koyacağız. Kendisi 18 yaşında askere giden Ege’nin bir köyünde yaralı olarak savaş dışı kalan bir vatan evladıydı.

            Cemalettin köylü Mehmet oğlu Hüsnü dedem ise 18-19 yaşında Çanakkale Savaşında şehit düşmüştü. Peki Güneydoğu da ailesinin yanında ensesinden vurulan Astsubay Çavuşu, orada görevini yaparken şehit düşenleri, ve tüm şehitlerimizi nereye koyacağız ?

            Anayasa`nın 10. Maddesi :

          Kanun önünde Eşitlik

           Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.            Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.            Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.            Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...