logo

Aklını Kullanmayanlar Murdar Olurlar ( Yunus Suresi -100)

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


 Kanımızın Son Damlasına Kadar  Savaşacağımıza; kanımızın son damlasına kadar yaşasak daha iyi olmaz mı

Anadolu’da  meşhur bir söz vardır;  ‘’yol kenarında bağı olan ile yari güzel olanın başı dertten kurtulmaz’’ derler. Yaşadığımız coğrafyanın  özellikle son asırda  başı beladan kurtulamıyor. Nedenine gelince, bu coğrafya Allah’ın verdiği  tüm nimetlerinin tamamına yakınına  sahip. Petrol, doğalgaz, su, ve diğer önemli kaynaklar bu bölgenin topraklarından fışkırıyor.4 mevsimi bir günde bu topraklarda yaşıyorsunuz. İnsanların refah ve huzurunu temin edecek argümanlar bu coğrafyada bulunuyor. Hemen her milletin gıpta ile baktığı, hayranlık duyduğu bizim topraklarımız; havası, denizi, dağ ve ovalarıyla adeta bir cenneti oluşturuyor. Kutsal kitaplar, Nebiler, Resuller, bu topraklara geldiler. Medeniyet ve adalet bu coğrafyadan dünyaya mesajını verdi. İlmin, irfanın, hoşgörü ve yardımlaşmanın, paylaşmanın ve insan onurunun, cesurluğun mert ve netliğin merkezi idi bu topraklar. Şimdi hesaplaşma devri başladı… Irkçı Emperyalistler, hem intikam alıyor, hem işgal ediyor, hem de  bu toprakların tüm güzellik ve kaynaklarına el koyuyor. Asırlar önce bu topraklara mezhepçilik, etnik kökenlik(ırkçılık) tarikat ve cemaatçilik tohumlarını ekenler, şimdi ürünlerini topluyorlar. İşleri şimdi çok daha kolay … Çünkü ektiler gittiler,  şimdi topluyorlar. Onlar, sadece seyrediyor, tahsildarları  ve bölgelere atadıkları işbirlikçileri görevlerini yapıyor.

 Kur’an dan, sünnetten, uzaklaşmış bu coğrafyadaki toplumlar, kendilerine göre bir din uydurarak adeta dinle peygamberle, Kur’an la savaşıyorlar. Bu durumlarını da İslam adına yaptıklarını ifade ederek bölgeleri yakıp -yıkıp milyonlarca Müslüman’ı katlediyorlar. Bu halleri ile barış ve sevgi dinini, dünya platformuna nefret dini olarak yayıyorlar. Bir kaç yıl önce Amerika’da her yıl 2-3 milyon insan Müslüman olurken şimdilerde bu rakamlar bin kişiyi dahi bulmuyormuş. Aynı şekilde Avrupa’da ki rakamlarda Amerika seviyesine düşmüş.

          Gelinen noktada yapacak bir şey yoktur. Coğrafyamızdaki artık onlarca taşeron kiralık sözde İslamcı örgütler söz konusudur. Bunlar, Amerika ve Avrupa’nın çıkarları için hem haritaların değişmesine katkı sağlıyor, hem de bu dini nefret dinine çevirerek işleri kolaylaştırıyorlar. Mevcut durum itibarıyla  bölgedeki ülkeler resmi olmasa da 3’e 4’e hatta 7-8’bile bölünerek güçsüz duruma geldiler. 30-40 milyonluk ülkeler bölünmelerle birlikte 3-5 milyonluk beyliklere dönüştü. Yer altı kaynakları ise batı tarafından paylaşılarak talan edildi. İşin realitesi budur.

Artık İslam Toplumları ; egolarını, taassuplarını, mezheplerini, tarikatlarını, imamlarını, önderlerini, bir tarafa bırakarak peygamberine ve Allah’ına, açıkçası Kitabı olan Kur’an’a dönmelidir.

Birbirinize buğz etmeyin,birbirinize haset etmeyin,birbirinize arka çevirmeyin, ‘’Ey Allah’ın kulları kardeş olun, diyen Hazreti peygamberin o müthiş mesajını algılamanın ve tatbik etmenin tam zamanıdır.

Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah’tan korkun ki esirgenesiniz (Hucurat)

Allah’ın öğütü bu gün uyulmayacakta ne zaman uyulacak.  Barış ve öze, aslına ancak Kur’an ve sünnete dönmekle olur. Aksi takdirde insanların peşinden gitmekle insanların ölümleri bitmez. Allah,  Hz. Peygamber, Kur’an; öldürmeyin, kardeş olun, benim nimetlerimi eşitçe paylaşın, birbirinizi sevin, adaletli olun, istişare edin, emaneti ehline verin diyor; peşinden gidilen adamlar  tam aksini söyleyerek haşa Allah ve onun Rasulü ile savaşıyorlar. Şeytanların cephesinde yer alarak belki farkında olmadan şeytanlara tapıyorlar.

   Türkiye’ de dahil bölgede akan kanın sebepleri İslam’dan uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. Irkçılık, mezhep taasupçuluğu, cemaatçilik Müslümanları, zalimlerin oyunu ile düşman yapmıştır. Kardeşlerin savaşına bakın! ortada din adına uydurulmuş ve tahrif edilmiş din savaşı var.

Halbu ki bu din Kureyş’in en zengini 1. Halife Ebubekir ile Kureyş’in en fakiri, babası bile bilinmeyen köle Bilal’i eşit hale getirerek kardeş yapmıştı.

Bazı bölgelerde savaşın adı özgürlük, bazı yerlerde, din, bazı yerlerde ise ırkçılık … Ama Müslümanların kanı o kadar ucuz ki patlayan bombalar tahrip olan şehirler ölen insanlar sıradan bir hale geldi. Araplar,Türkler, Kürtler,Farisiler ölürken, hatırlayın bir yezidi olayı oldu. Yezidiler, Müslüman değildi, tüm batı ittifak halinde ayağa kalktı. Amerika müdahale de bulundu.Yezidileri ya da ezidiler’e yapılanları tasvip ettiğim anlamına gelmez … Burada Müslüman kanının ne kadar ucuz olduğunu ifade etmeye çalıştım.

Allah Yunus Suresi’nde aklını çalıştırmayanları  murdar yaparım.. onlara pislik yağdırırım diyor. Hal bu iken, her Müslüman’ın akıllı olması gereklidir. Şu üç günlük dünya da kanımızın son damlasına kadar savaşacağımıza, kanımızın son damlasına kadar yaşasak daha iyi olmaz mı

30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...