logo

 33 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

 33 YIL SONRA GELEN MUTLULUK

KAĞITHANE BELEDİYE BAŞKANI MEVLÜT ÖZTEKİN KAĞITHANE’DE OTURAN BİNLERCE SOYDAŞIMIZIN TAPU SORUNUNU ÇÖZEREK MUTLU SONA ULAŞTIRDI

Yaklaşık 33 yıl önce Bulgar Rejimi’nin zulmü nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan  soydaşlarımızın tapu sorunu nihayete erdi. Sadabad Sitesi’nde düzenlenen törende tapularını almak için toplanan soydaşlarımız , başkan Öztekin’e hayır duada bulunarak teşekkür etti. Mutluluk göz yaşlarını tutamayan soydaşlarımıza başkan Mevlüt Öztekin, kat irtifalı tapularını tek tek vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in yoğun girişimleri neticesinde; ilçenin en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Sadabad Sitesi’nin tapu sorunu çözüldü.

Kâğıthane’de göçmen konutları olarak da bilinen Talatpaşa Mahallesi’ndeki Sadabad Sitesi sakinleri 30 yıl aradan sonra tapularına kavuştu. Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in yoğun girişimleri neticesinde; ilçenin en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Sadabad Sitesi’nin tapu sorunu çözüldü. Site sakinlerine tapuları Başkan Öztekin tarafından düzenlenen törenle verilirken vatandaşların mutluluğu görülmeye değerdi.

Site bahçesinde düzenlenen Tapu Dağıtım Töreni’nde konuşan Başkan Öztekin; ” Devletimiz bundan 30 yıl önce, Balkanlardan anayurda göç eden soydaşlarımız için evler yapmıştı. Evler kendilerine teslim edilmişti ancak tapu sorunu bir türlü çözülememişti. Vatandaşlarımız bir türlü işi resmiyete döküp tam bir huzurla evlerinde oturamıyordu. Bunun çözümü için son 30 yılda yapılan girişimler de maalesef başarısız oldu. Sorunun çözümü için tüm imkânlarımızı seferber ettik ve mutlu sona ulaştık. Bugün komşularımıza tapularını 1 m2 arsa değerine denk gelecek şekilde teslim ediyoruz.  Bir diğer göçmen vatandaşlarımızın yaşadığı Lale Sitesi’nde de benzer bir çalışmayı tamamladık. Onlara da inşallah müjdeli haberi vermek üzere haftaya buluşacağız. Bu noktada önce Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakan ve milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Tapularını Başkan Öztekin’in elinden alan site sakinleri duygulu anlar yaşadı. Çok uzun zamandır tapularına kavuşmayı beklediklerini ifade eden site sakinleri, gayretlerinden dolayı Başkan Öztekin’e teşekkür ettiler.

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ