logo

VALİ DAVUT GÜL KAĞITHANE’DE DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ DAVUT GÜL KAĞITHANE’DE DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, vatandaşlarla birinci derece iletişimi olan ve 39 ilçede görev yapan din görevlileri ile bir araya gelmeye başladı. Vali Gül,  bu kapsamda Kağıthane Müftülüğü tarafından düzenlenen Din Görevlileri Buluşması’na katıldı.

Kağıthane Belediyesi Seyrantepe Kültür Merkezi’ndeki programa: Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten,  İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Kağıthane İlçe Müftüsü Necmettin Kayar  ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda İlçe Müftüsü Kayar tarafından müftülüğün Kağıthane’de yürüttüğü faaliyetlere ve taleplere ilişkin bir sunum yapıldı. Sonrasında Vali Gül, din görevlilerini dinleyerek taleplere ilişkin notlar aldı.

Programda Vali Gül, Kağıthane Kaymakamı Niyazi  Erten ile İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, birer konuşma yaptı.

DAVUT GÜL: İSTANBUL’UMUZDA RİSKLİ OLAN TARİHİ CAMİLERİ ONARACAĞIZ”

Buluşmada yaptığı değerlendirmede Vali Gül, “Katkılarınız için her birinize teşekkür ediyoruz. İstanbul’umuzda kaçak göçle, dilenci ve evsizlerle mücadele ediyoruz. Dilencilerle ve evsizlerle ilgili genel politikamız, yakalandığında gerekli uyarıların yapılması ve gerekli desteklerin verilmesi. Buna rağmen ikinci defa yakalanıyorsa, aile çocuğu dilendiriyorsa Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından çocuklar aileden alınacak. Yabancı ise sınır dışı edilecek. Anlaşmalı otellerimizde, evsizleri barındırıyoruz. İstanbul’umuzda riskli olan tarihi camileri onaracağız. Cami yaparken lojmanı da planlayacağız. Sizler, biz Valilere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetisiniz. Yapılabilecek her şeyi yapacağız. Yaptığınız çalışmaları çok önemsiyoruz, sizlere güveniyoruz. Allah, güç ve kuvvet versin. Ramazanınızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Gül ve beraberindekilerin, din görevlileri ile istişarelerde bulunmaları ile program sona erdi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ