logo

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI HER ŞEY KAĞITHANE’DE VAR

ÖĞRENCİLERİN ARADIĞI HER ŞEY KAĞITHANE’DE VAR

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin okul müdürleri ve okul aile birlikleri temsilcileriyle bir araya gelerek eğitim yatırımlarını değerlendirdi.

Kağıthane Belediyesi tarafından son beş yılda eğitime milyonlarca lira kaynak ayrıldı. İlçeye eğitim alanında yeni okullar, millet kıraathaneleri, teknoloji merkezleri, beceri kursları, spor ve kültür sanat tesisleri kazandırıldı. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, talep ve önerileri değerlendirmek adına okul müdürleri ve okul aile birlikleri temsilcileriyle bir araya geldi. Nurtepe Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen buluşmada Başkan Öztekin eğitim yatırımlarını değerlendirdi.

Öğrencilerin aradığı her şeyi Kağıthane’de bulabileceklerini belirten Başkan Öztekin; ” Mevcut okullarımızı modernize etmekle beraber, yeni okullar da inşa ediyoruz. İlçemizde riskli olarak tespit edilen Talatpaşa Günebakan İlkokulu, Osman Tevfik Yalman Ortaokulu ve Çamlıvadi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun dönüşümlerini tamamlayarak depreme dayanıklı hale getirdik. Çamlıvadi İlkokulu adıyla ilçemize yepyeni bir okul kazandırdık. Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulu’nda dönüşüm çalışmalarımız hızla devam ediyor. Çağlayan, Hamidiye ve Gürsel mahallelerinde yapılacak okullarımızın planlarını hazırladık. İlçemizdeki ilk, orta ve lise düzeyindeki 80 okula temizlik malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Olası kaza durumlarına sebebiyet verebilecek, tamir ve tadilat gerektiren tüm çalışmalar; belediyemizin uzman teknik ekipleri tarafından yapılmaktadır. Zemin ve çatı onarımları, ortak kullanım alanlarının tadilatı, konferans salonlarının yapımı gibi çalışmalardan oluşan destek hizmetlerimizle okullarımızı modernize ediyoruz. Çocuk ve gençlerimize özel olarak tasarladığımız; 6 yeni millet kıraathanesini, Çocuk Kütüphanesini, Uygulamalı Eğitim Platosu’nu, Uzay Evi’ni, Sosyal Medya Stüdyosu’nu, kreşleri, İstihdam Hizmet Noktası’nı, Sporcuhane, Gençhane, Bağımlılıkla Mücadele Merkezi ve Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’ni hizmete açtık. Gençlerimiz için kişisel gelişim, üniversite hazırlık, yabancı dil kursları düzenliyoruz. Yaşam beceri atölyelerimizde çocuk ve gençlerimize robotik kodlamadan Kuran-ı Kerim öğrenmeye; mutfakta yemek yapımından resim, müzik ve dramaya; birçok alanda eğitimler veriyoruz. Spor okullarımızda çocuk ve gençlerimize 22 farklı branşta sportif eğitimler veriyoruz. İlkokuldan liseye ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta, kırtasiye, kıyafet yardımında bulunuyoruz. Yanı sıra üniversite öğrencilerine nakdi destek sağlıyor; ayrıca yükseköğretim kurumları sınav ücretlerini karşılıyoruz.” dedi.

Yeni dönemde eğitim yatırımlarının katlanarak artacağı müjdesini veren Başkan Öztekin; eğitim camiasının temsilcilerini de tek tek dinleyerek talep ve önerilerini değerlendirdi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ