logo

ÖĞRENCİLER ATIK VE BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLİYOR

<strong>ÖĞRENCİLER ATIK VE BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLİYOR</strong>

Kağıthane Belediyesi, Yeşilay ile işbirliğine giderek öğrencileri teknoloji bağımlılığından ve doğayı zararlı atıklardan korumak amacıyla bir dizi eğitim programı başlattı.

Kağıthane Belediyesi ilçedeki 80’e yakın ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında çevre koruma ve teknoloji bağımlılığı konularında eğitim programları düzenliyor.



Öğrenciler teknolojinin zararlarına karşı uyarıldı

Teknoloji ve internetin bilinçli olmayan, kontrolsüz bir şekilde kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan davranışsal bağımlılıklar; oyun oynama bozukluğu, sosyal medyanın ve akıllı telefonun aşırı kullanımı gibi sorunlara neden oluyor. Bu sorunlarsa çocuk ve gençlerde yetersiz fiziksel aktivite, sağlıksız beslenme, görme ve işitme problemleri; kas/iskelet problemleri, depresyon, sinirlilik, öfke ve can sıkıntısı şeklinde kendini gösterebiliyor.



Programda yaşa bağlı olarak internet kullanım süresi, internetten bilgi edinme, uzun süreli kullanımlarda yaşanabilecek sorunlar, akran gruplarında sosyalleşmenin önemi, yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesi konusunda farkındalık eğitimleri veriliyor.



Sıfır atık için öğrenciler eğitildi

Projenin bir diğer ayağını da çevre koruma oluşturuyor. Kağıthane Belediyesi’ne bağlı uzman eğitmenler eşliğinde öğrencilere Sıfır Atık Yaklaşımı, Geri Dönüşüm ve Ambalaj Atıkları, Küresel Isınma ve Sonuçları’na yönelik eğitimler veriliyor.

Eğitimlerin sonunda öğrencilere ayrıca tasarruf bilinci aşılanması için geri dönüştürülebilir malzemeden imal edilen ahşap yap boz kumbaralar hediye ediliyor.



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin okullarda farklı günlerde düzenlenen eğitimlerin tümüne giderek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Farkındalıkların önemine değinen Başkan Öztekin; ” Bu eğitimler sayesinde çocuklarımız önce kendilerini internet bağımlılığından ardından doğamızı zararlı atıklardan korumayı öğreniyorlar. Gelecekte her açıdan kendini iyi geliştirmiş bireyler olmalarını, aynı zamanda doğamızın da gelecekte daha güzel, daha yaşanılabilir olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ