logo

KAĞITHANE’NİN CAMİLERİNİ  SABAH NAMAZLARINDA ÇOCUKLAR  DOLDURUYOR

KAĞITHANE’NİN CAMİLERİNİ  SABAH NAMAZLARINDA ÇOCUKLAR  DOLDURUYOR

Kağıthane Belediyesi ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu’nun organizesiyle Camiler, Kağıthaneli çocuklarla dolup taşıyor. Her Pazar bir camide gerçekleşen  Sabah Namazı buluşmalarına yoğun ilgi oluyor.  Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve yardımcılarının da katıldığı Sabah Namazı Buluşmalarında hedef camileri çocuklara sevdirmek, Sabah Namazı’na alışkanlık kazandırmak.

Kağıthane Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın öncülük ettiği programlara İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Müftüsü de eşlik ediyor. Filistin Gazze’deki  İsrail  vahşetinin de kınandığı programlara Namaz öncesi Gazze Şehitlerine Kur’an tilaveti yapılırken. Namaz sonrası ise dualarda bulunuluyor.

Cuma Namazlarını aratmayacak nitelikte dolan Kağıthane’nin camilerini daha çok küçük yaşta çocuklar dolduruyor. Her hafta yapılan organizasyonun ilki Sanayi Mahallesi Sultan Selim Camii’nde gerçekleşirken ikincisi, Hamidiye Mahallesi  Ulu Camii’nde düzenlendi. . Geçen Hafta Seyrantepe Cumhuriyet Camii’nde gerçekleşen Sabah Namazı programı son olarak Harmantepe Merkez Camii’nde  yapıldı.  Bu hafta ( 19 /11 / 2023 Pazar) Sabah 6:30 da kılınacak namaz, Levent Barboros Hayrettin Paşa Camii’nde gerçekleştirilecek.

Kağıthane Belediyesi her hafta istikrarlı olarak namaz çıkışı çorba ve simit ikramında bulunuyor. Başkan Mevlüt Öztekin, 10 kez Sabah Namazına gelen her çocuğa bisiklet hediye ediyor.

Sabah Namazları programları Ramazan Ayı’na kadar devam edecek. 19 mahallenin her birinde programlar gerçekleştirilecek

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ