logo

Kağıthaneli Müteahhitler Dernekleşiyor

<strong>Kağıthaneli Müteahhitler Dernekleşiyor</strong>

Kağıthane’den bir grup müteahhit kahvaltıda bir araya gelerek sorunlarını tartıştı. Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak’ın  ev sahipliğinde; Güllüoğlu Tesisleri’nde verilen  kahvaltıya katılan yaklaşık 20 müteahhit,  dernekleşmenin ilk adımlarını atarak alt yapı çalışmalarına başladı.

Hoş sohbet ortamında geçen, katılımcıların tamamının söz aldığı toplantıda Eyüpsultan İçesi’nde kurulan derneğin başarılı çalışmalarından bahsedilirken benzer yapının  Kağıthane’de de oluşturulmasına karar verildi.

Tutacak;  ‘’hedefimiz yaşadığımız şehri güzelleştirmek, var olanı paylaşmaktır’’

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı  İrfan Tutacak; kendisinin Eyüpsulatan’ın yanı sıra Kağıthane’de de bir çok projeye imza attığını, ofisinin Osman Paşa Çiftliğinde olduğuna değinerek Eyüp’te dernekleşme sayesinde çok güzel  işler yaptıklarını söyledi.Kağıthane’nin İstanbul’un en gelişen ve en güzel ilçelerinden biri olduğuna söyleyen  başkan Tutacak, hedeflerinin ‘’ yaşadığımız şehri güzelleştirmek, var olanı paylaşmaktır ifadelerini kullanarak ‘’inşaat sektöründeki tekelciliğin yıkılması, böyle gitmesi halinde vatandaşların yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olamayacağını söyledi. Konut sıkıntısının üretimin azlığından kaynaklandığına değinen İrfan Tutacak, ‘’bunun sebebinin de İstanbul’daki uçuk maliyetlerden ve tekelleşmeden  kaynaklandığını’’ söyledi.

Toplantıda söz alan inşaat sektörü temsilcileri,  ‘’ İstanbul’daki Beton Santrallerinin  beton fiyatlarını yükselttiği, Yapı Denetim firmalarının çıkarmış oldukları zorluklar dile getirerek yerel müteahhitlerin bu nedenle üretim yapmakta zorlandıklarına değindi.

Toplantının son bölümünde Eyüp’te kurulan dernek sayesinde çok güzel verimler alındığı, dernekleşme sonucunda inşaat sektörü temsilcilerinin sorunlarının daha çabuk çözüldüğü vurgulanırken Kağıthane’de böyle bir potansiyelin olduğu ifade edildi. 2. Kez bir toplantının daha yapılması karara bağlanırken daha geniş kapsamlı olması kararlaştırıldı.

Toplantının öncülüğünü yapan Eyüpsultan İlçesi  Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak, katılımcı konuklarına teşekkür ederken toplantı hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle son buldu.

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ