logo

KAĞITHANELİ GENÇLER İÇİN YENİ BİR KÜLTÜREL MEKAN İNŞA EDİLİYOR

KAĞITHANELİ GENÇLER İÇİN YENİ BİR KÜLTÜREL MEKAN İNŞA EDİLİYOR

Sultan II. Abdulhamid döneminde Kağıthane Köyü’nde inşa edilen tarihi karakol, restorasyon çalışmaları sonrası Kitap Kafe olarak hizmet verecek.

Kağıthane’de bir tarihi eser daha restore edilerek geleceğe kazandırılıyor. Sultan II. Abdulhamid döneminde Kağıthane bölgesinin güvenliğinden sorumlu 66. Yeniçeri Ortası’nın karakol ve hara olarak kullandığı tarihi Kağıthane Köyü Karakolu restore ediliyor.

Yapı, İstanbul’un İngilizler tarafından işgali sonrası Cumhuriyet Döneminden itibaren jandarma karakolu, 1970’ten sonra da polis karakolu olarak hizmet verdi.



Polis karakolunun geçen yıl başka bir yere taşınmasının ardından yapıda restorasyon çalışmaları başladı. Kağıthane Belediyesi’nin üstlendiği restorasyon çalışmaları sonucunda tarihi karakol, Kitap Kafe ve Turizm Ofisi olarak hizmet verecek. Aslına uygun şekilde korunacak yapının restorasyonu tamamen el işçiliği ile yapılıyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada projenin yakında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

Tarihi yapı, 200 metrekare alan üzerinde müstakil dikdörtgen şeklinde; yığma almaşık taş duvar sistemiyle inşa edilmiştir. Pencere sövesi, çatı silmesi ve bina köşelerinde akslar biçiminde tuğla kullanılmıştır. Üç sıra tuğlalı kirpi saçak tekniğiyle saçak bandının üstünde yine almaşık duvar sistemli parapet bulunmaktadır

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ