logo

KAĞITHANE’DE RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR

KAĞITHANE’DE RAMAZAN PAYLAŞMAKTIR

İstanbul’un yükselen yıldızı Kağıthane, ramazanda da adından söz ettiriyor. Ramazanın anlamına uygun birbirinden renkli etkinlikler Kağıthane Meydanı’nda her akşam İstanbullularla buluşuyor.

Kağıthane’de bu ramazanda da gelenek değişmedi. Ramazan etkinliklerinin daimi adresi yine Merkez Meydanı oldu. Kağıthane Belediyesi tarafından her gün iftardan sonra Merkez Meydanı’nda aileler için etkinlikler düzenleniyor. Söyleşiler, dinletiler, geleneksel eğlencelerle geçen ramazan akşamları; İstanbullulara unutulmaz anlar yaşatıyor. Kağıthane Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri kapsamında bu yıl Nihat Hatipoğlu, Bekir Develi, Hayati İnanç, Dursun Ali Erzincanlı, Eşref Ziya Terzi, Mustafa Cihad, İbrahim Sadri, Mustafa Karataş  gibi isimler ramazana özel Kağıthane Meydanı’nda vatandaşlarla buluşacak. Kağıthane Belediyesi, etkinlik ajandasını internet sitesi üzerinden paylaştı.



Kağıthane Belediyesi bu ramazan çocukları da unutmadı. Merkez Meydanı’ndaki etkinliklerin dışında her gün farklı bir mahallede çocuklara özel programlar da yapılıyor. Her gün farklı bir mahallede iftardan önce düzenlenen etkinliklerle; çocukların ramazanı en güzel şekilde hatırlaması amaçlanıyor. Orta oyunu, meddah, Karagöz-Hacivat, ateş gösterileri, palyaçolar ve maskotlar, yarışmalar ve çocuk şarkılarından oluşan konserlerle çocuklar için ramazan bir başka anlam taşıyor.



Kağıthane’de iftar sofralarının bereketi de vatandaşlarla paylaşılıyor. Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde yeni kültür merkezinde gerçekleşen iftar programlarında mülki erkan, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, sanat ve basın camiası, yöre dernekleri, çeşitli kurum ve kuruluşlar misafir ediliyor. Ayrıca mobil iftar aracıyla ilçenin ana arterlerinde iftar saatinde vatandaşlara çorba dağıtımlarına da başlandı.



Ramazanda ihtiyaç sahiplerinin de yüzleri güldü. Kağıthane Belediyesi tarafından ilçedeki tüm ihtiyaç sahiplerine ramazan kumanyalarından dağıtıldı.



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, etkinliklere katılarak ramazanın manevi iklimini her yaştan vatandaşla paylaşıyor. Başkan Öztekin; ” Bu ramazanda da adresimiz yine aynı. Kağıthane Meydanı’ndayız. Ramazanın birlik ve beraberlik iklimini en çok çocuklarımız hissetsinler istiyoruz. Her gün çocuklarımıza özel programlarımız olacak. İftar sonraları yetişkinlere özel söyleşi, dinleti ve gösterilerle Kağıthane Meydanı’nı dolduracağız. Aynı semaya el açıp, aynı duaya hep birlikte amin diyeceğiz. Tüm hemşehrilerime hayırlı ramazanlar diliyor, sağlık ve huzurla bayrama kavuşmayı niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ