logo

KAĞITHANE’DE KADINLAR İÇİN BEŞ YILDA BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

KAĞITHANE’DE KADINLAR İÇİN BEŞ YILDA BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Kağıthane Belediyesi, kadınların istihdamından eğitimine beş yılda onlarca projeyi hayata geçirdi. Kağıthaneli kadınlar günlük hayatlarını kolaylaştıran birçok hizmete kesintisiz, hızlı ve kolay şekilde erişim sağlıyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği mahalle buluşmalarına katıldı. Her bir mahallede farklı günlerde düzenlenen buluşmalarda kadınlar; istihdam, eğitim, sağlık, aile gibi konuları ele alarak kadının toplumdaki yerinin güçlenmesi adına fikir alışverişinde bulunuyor.



AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Nuran Sevinç’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmalara mahalleli yüzlerce kadın katılıyor.

Başkan Öztekin buluşmalarda Kağıthane’de beş yılda kadınlara özel yapılan projeleri değerlendirdi: ” Göreve geldiğimizde 53 proje sözü vermiştik. Söz verdiğimizin iki katı projeyi hayata geçirdik. Projelerimiz arasında kadınların hayatlarını kolaylaştırıcı birçok eser yer alıyor.” dedi.

Maharetli Eller Çarşısı

Kağıthane Belediyesi Maharetli Eller Çarşısı’nı açtı. Kadınlar evde ürettikleri el emeği ürünlerini bu çarşıya getirerek teslim ediyor. Belediye tarafından görevlendirilen satış temsilcileri; ürünleri onların yerine satarak, kazanılan parayı kendilerine teslim ediyorlar. Bu sayede kadınlar ürünlerini satabilmek için zaman kaybetmiyor, dükkan kirası veya komisyon ödemiyor.

Kreşler ve Çocuk Kütüphanesi

Özellikle çalışan annelerin hayatını büyük oranda kolaylaştıran kreşler, Kağıthane Belediyesi tarafından bir bir hizmete açıldı. Yeşilce ve Hamidiye mahallelerine yapılan kreşlere anneler çocuklarını güvenle emanet edebiliyor. Yanı sıra Emniyetevleri Mahallesi’ne Çocuk Kütüphanesi yapıldı. Burada gün içinde çocuklara; uzman eğitmenler gözetiminde kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor.

İstihdam Hizmet Noktası

Kağıthane Belediyesi tarafından hizmete sunulan bir diğer proje de İstihdam Hizmet Noktası. Belediye, iş arayan vatandaşları, işçi arayan firmalarla buluşturuyor. Vatandaşların kapı kapı günlerce gezip iş araması derdi bu sayede sona erdi. Belediye bugüne kadar üç binden fazla vatandaşını bu sayede iş sahibi yaptı. Bu sayının yarısını kadınlar oluşturuyor.

Mahallelerde ücretsiz spor salonları açılıyor

Kağıthane Belediyesi’ne ait Yahya Kemal ve Hamidiye spor tesislerinden sonra mahallelere bir bir spor salonları açıldı. Talatpaşa, Hürriyet ve Çeliktepe mahallelerine açılan spor salonları haftanın belirli günlerinde sadece kadınlara hizmet veriyor. Kadınlar spor salonlarından ücretsiz yararlanabiliyorlar.

Kadınlar tüm projelerden eksiksiz yararlanıyor

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in ilçeye kazandırdığı 100’ün üzerindeki projeden kadınlar eksiksiz yararlanıyor. Meydanlar, millet kıraathaneleri, metrolar, sportif ve sanatsal beceri atölyeleri, sosyal yardım merkezi, kapalı otopark ve pazaryerleri, parklar, yeşil alanlar, teknoloji ve bilim merkezleri, engelli ve yaşlılar için bakım evleri gibi sayısı 100’ü geçen projelerden Kağıthaneli kadınlar doğrudan faydalanıyor. Projeler, özellikle çalışan kadınların hayatını kolaylaştırmakla beraber kişisel gelişimlerine de büyük katkı sağlıyor.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ