logo

KAĞITHANE’DE ÇOCUKLAR TEKNE ORUCU TUTTU

KAĞITHANE’DE ÇOCUKLAR TEKNE ORUCU TUTTU

Kağıthane Belediyesi tarafından çocuklara Ramazan ruhunu yaşatmak adına tekne orucu iftarı verildi.

Kağıthane’de Ramazan’ın birinci günü Kağıthane Belediyesi’ne ait yeni Kültür Merkezinde çocuklara özel iftar programı düzenlendi. Çocuklar tekne oruçlarını öğlen namazına müteakip okunan ezanla açtılar. Küçük yaşta çocukları oruca alıştırmak ve Ramazanın maneviyatını hissetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen programda çocukların heyecanı görülmeye değerdi.



Tekne orucu iftarına 200 çocuk katıldı. Yanı sıra iftar programında çocuklara özel Ramazan etkinlikleri de düzenlendi. Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de tekne orucu iftarında miniklerle bir araya gelip heyecanlarına ortak oldu.



Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin programda çocuklara özel Ramazan etkinliklerinden bahsetti: ” Her akşam Kağıthane Meydanı’nda Ramazanın maneviyatına uygun çocuklara özel programlar düzenleyeceğiz. Hacivat-Karagöz, jonglör, tahta bacak, yarışmalar, illüzyon gösterileri ve müziklerle çocuklara Ramazanı güzel hatırlatacağız. Çocuk programlarından sonra da yetişkinlere özel söyleşi, konser ve çeşitli etkinlikleri yine Kağıthane Meydanı’nda düzenleyeceğiz. Tüm İstanbulluları, Ramazanın huzur ve bereketini yaşamaya Kağıthane’ye davet ediyoruz.” dedi.



Tekne orucu nedir?

Ramazan ayında eskiden mutfaklarda büyük ekmek tekneleri bulunurdu. Çocuklar oruç tutarlarken zorlandıkları durumda işte bu kocaman ekmek teknelerinin arkasına gizlenerek karınlarını doyurup, oruçlarına kaldıkları yerden devam ederler bunun adına da tekne orucu derlerdi. Tekne orucu bir Anadolu geleneğidir. Bütün gün oruç tutamayan çocukların, günün sadece bir bölümünü oruçlu geçirmesi ‘Tekne Orucu’ olarak adlandırılmıştır. Tekne orucu sayesinde çocuklara oruç tutma alışkanlıkları kazandırılır ve Ramazanın manevi havasını hissetmeleri sağlanır. Tekne orucu çocukların belli bir süre boyunca oruç tutmaları anlamına gelmektedir. İsterlerse sabahtan öğleye kadar, isterlerse öğleden akşama kadar tutabilirler.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ