logo

KAĞITHANE YEŞİLAY’DAN HALK SAĞLIĞI DUYARLILIĞI

KAĞITHANE YEŞİLAY’DAN HALK SAĞLIĞI DUYARLILIĞI

Etkin faaliyetleri ve uyarıcı çalışmalarıyla dikkat çeken Kağıthane Yeşilay Şubesi  halk sağlığı haftası dolayısıyla bir kez daha çeşitli etkinlikler ve ziyaretler düzenledi. Başkanlığını  Kağıthane Hamidiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yamaç’ın yürüttüğü Yeşilay Kağıthane , geçen hafta konuyla ilgili çeşitli aktiviteler düzenleyerek topluma duyarlılık mesajı verdi.

Başarılı ve çalışkan  Kağıthane Şube Başkanı Hüseyin Yamaç, muhtarlık çalışmalarının yanı sıra sosyal projeleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor.  Toplum yararına  hemen her platformda Yeşilay Şubesini seferber eden Yamaç, Halk Sağlığı haftasını da boş geçmeyerek Yeşilay Kağıthane Şubesi’nin bu alanda da öncülüğünü sağladı.

Ülkemizde her yıl Eylül  Ayı’nda 7-9  tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası kutlanmakta. Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.

Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır.

Kağıthane’de de Yeşilay’ın yanı sıra bir çok kurum kuruluş ve dernek faaliyetler yaparak Halk Sağlığı haftasını kutladı.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ