logo

KAĞITHANE İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI

KAĞITHANE İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI

2003 Yılında  ülke genelinde il ve ilçelerde kurularak istikrarlı olarak  faaliyetlerini yürüten  İnsan Hakları Kurulu, Kağıthane’de de toplantısını yaptı.İlçe Kaymakamı Tahir Şahin tarafından organize edilen toplantıya  kurul üyeleri katılarak insan hakları ile ilgili gelen şikayetleri değerlendirerek karara  bağladı.

Kaymakamlık binasında gerçekleşen toplantıda önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunularak çalışma takvimi hazırlandı. Kağıthane İnsan Hakları Kurulu; Aralık, Ocak aylarında bir dizi faaliyetlerde bulunup. ziyaretler gerçekleştirecek.

Oldukça faydalı geçen toplantıda, Kurul başkanı Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin, konuyla ilgili detaylı bir konuşma yaparak üyeleri bilgilendirdi. Uyuşturucu meselesinin de konuşulduğu toplantıda kaymakam Şahin, ‘’gereken tüm tedbirlerin alındığını ve 24  saat  gece gündüz konuya eğildiklerine ve çok başarılı sonuçlar aldıklarına’’ değindi.

İNSAN HAKLARI KURULU NELER YAPAR?

Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere, illerde “İl İnsan Hakları Kurulu” ile ilçelerde “İlçe İnsan Hakları Kurulu”nun kuruluş, görev ve çalışma esaslarını belirlemek amacıyla düzenlenmiş olup; il ve ilçe İnsan Hakları Kurullarının kuruluş, görev ve çalışma esaslarına ilişkin iş ve işlemleri kapsar.,

Paylaşın:
Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ