logo

KAĞITHANE HAVALİMANI METROSU İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

KAĞITHANE HAVALİMANI METROSU İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN

CUMHURBASKANI ERDOĞAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞEN  KAĞITHANE HAVALİMANI  METROSU ‘NA1 AY ÜCRETSİZ BİNİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek. Metro hattımız 1 ay süreyle ücretsiz hizmet verecek” dedi

Kağıthanelilerin yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eski Başbakan Tansu Çiller, milletvekilleri, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, İstanbul ilçe belediye başkanları, siyasiler ve STK temsilcileri katıldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada metro hattı hakkında bilgi verdi: ”Kağıthane istasyonundan başlayıp İstanbul Havalimanı’na kadar uzanan 34 kilometre uzunluğundaki 8 istasyonlu metro hattı İstanbul’a ve ülkeye hayırlı olsun. Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane’den İstanbul Havalimanı’na 24 dakikada ulaşılabilecek. Metro hattımızı söz verdiğimiz şekilde İstanbul’un hizmetine bir an önce sunabilmek için aynı anda 10 tünel delme makinesi birden kullandık. Kendi içinde pek çok rekora imza atılan metromuzun inşaat süreci, yerli ve milli mühendislik başarılarıyla dopdolu, gurur verici bir eserin ülkemize kazandırılması hikayesidir. Metro hattı 1 ay süreyle ücretsiz olarak istifade edilecek. Bu devletin bütçesi sizler için, bu milli bütçe sizler için. Bizler de sizler için mücadelemizi sürdürüyoruz. ”



”Kağıthane değerine değer kattı”

Açılış töreni öncesi metro hattı hakkında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; ” Kağıthane, metro hattı sayesinde İstanbul’un dünyaya açılan kapısı oldu. Kağıthane’den metroya binen vatandaşlarımız kısa sürede İstanbul Havalimanı’na ulaşabilecekler. Metro hattı bu sayede Kağıthane’nin değerine değer kattı. Kağıthane ulaşımın merkez ilçesi konumuna geldi. Yatırım ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlarımıza ve projede emeği geçen herkese Kağıthaneliler adına teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’a günün hatırası olarak Ra’d Sûresi’nin 28. Ayet’inin işlendiği tablo (Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur) ile bağa tespih hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninin sonunda protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesmesinin ardından incelemelerde bulunmak üzere metroya bindi. İstasyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Aşık Veysel İlkokulu öğrencilerinden oluşan Sadabad Korosu karşıladı. Öğrenciler burada Cumhurbaşkanı Erdoğan için şarkılar seslendirdi.

Metro hattında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra vatman koltuğuna oturarak metroyu kullandı.



Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Mahmutbey Metrosu ile entegreli olup; Kâğıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Terminal 2, Kargo Terminali, İstanbul Havalimanı olmak üzere 8 istasyondan oluşuyor. Hattın Gayrettepe-Kağıthane bölümünün ise bu yılın Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor. Bu bölümün de hizmete açılmasıyla metro hattı metrobüs hattına da entegreli hale gelecek.

Paylaşın:
Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ