logo

İstanbul’un  Ak Partili İlçe Belediyeleri İsrail Menşeli Ürünlere Boykot Başlattı

İstanbul’un  Ak Partili İlçe Belediyeleri İsrail Menşeli Ürünlere Boykot Başlattı

İstanbul’daki ilçe belediyeleri, Filistin’e yönelik saldırıları destekleyen uluslararası firmaların ürünlerine karşı boykot kampanyası başlattı. Belediyeler, sosyal medya üzerinden İsrail menşeli ürünleri boykot edeceklerini duyurdu. Boykot eylemine destek veren belediyeler, İsrail destekçisi firmalara karşı sessiz kalmadıklarını gösterdi. İsrail menşeli ürünlerin satışının yapılmayacağı sosyal tesislerin listesi açıklandı. Boykot kararı, İstanbul’daki tüm ilçe belediyeleri tarafından kalıcı olarak uygulanacak.

 Filistin’e e yönelik saldırılarında İsrail’i destekleyen uluslararası bazı firmaların ürünlerine karşı başlatılan boykot kampanyası, İstanbul’daki  Ak ilçe belediyelerinin desteğiyle “kartopu” gibi büyüyor.

BOYKOT KAMPANYASI KARTOPU GİBİ BÜYÜYOR

Yerleşim alanı, mülteci kampı, kamu binası, hastane, eğitim kurumu ve ibadethane ayrımı gözetmeksizin saldıran İsrail ordusuna uluslararası bazı firmaların desteği kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının çağrısı ile ilçe belediyeleri peş peşe açıklamalarla İsrail menşeli ürünleri ve İsrail’e desteğini duyuran firmaları boykot edeceklerini sosyal medyadan paylaştı.

İSRAİL MENŞELİ ÜRÜNLER SATILMAYACAK

Boykot eylemine destek veren belediyeler, Filistin’deki katliama destek veren firmalara karşı sessiz kalmadıklarını gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin,  sosyal tesislerimizde  İsrail menşeli ürünleri kaldırdık. Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk bundan sonra desteklerimiz  daha çok devam edecek dedi.  Bağcılar Belediye Başkanı  Abdullah Özdemir, Bahçelievler  ve Bahçelievler  Belediye Başkanı Hakan Bahadır, sosyal tesislerinde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını bildirdi. Benze açıklamalar; Başakşehir, Bayrampaşa, Beyoğlu, Çekmeköy, Çatalca, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa,  Güngören, Pendik, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Tuzla, Üsküdar, Ümraniye Zeytinburnu ve diğer Ak Partili belediyelerden de geldi.

 24 İLÇE BELEDİYEMİZLE BU ÜRÜNLERİ BOYKOT EDİYORUZ”

İstanbul Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur, Gazze’de bir insanlık katliamı yaşandığını ifade etti. Batur, “Bir kez daha İstanbul’daki 24 ilçe belediyemizle, belediyelerimizin gerek sosyal marketlerinde gerekse tüm iştiraklerinde kullandığı İsrail menşeli ürünleri artık kullanmayacağız, kullandırtmayacağız ve bu ürünleri boykot ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“DİĞER BELEDİYELERDEN DE AYNI HASSASİYET BEKLİYORUZ”

Kamu kurumlarını ve bütün belediyeleri boykota davet eden Batur, şunları kaydetti: “Belediyelerimizin bütün iştiraklerinde İsrail menşeli ürünler kullanılmayacak. Vatandaşımızın bir hassasiyetiydi, biz bu hassasiyeti ete kemiğe büründürdük. Diğer belediyelerden de aynı şekilde aynı hassasiyeti bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı da bu boykota yine destek olmaya davet ediyoruz.”

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ