logo

Farkında mısınız? İnsanlık Dünyaya Av Hayvanı Perspektifi İle Bakıyor

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


 Farkında mısınız? İnsanlık Dünyaya Av Hayvanı Perspektifi İle Bakıyor

Çağın insanı kendisini kentli ve modern olarak tanımlasa da esasen ilk Çağ’ın insan karakterinin çok gerisine  döndüğünün farkında bile değil.

Bugün yeni ve sözde modern dünyanın insanı, eski kavimlere göre çok daha zalim, acımasız, bireysel düşünen, adaletten yoksun  sömürgeci … Sapıklıkta, adaletsizlikte, talanda her türlü azgınlıkta bırakınız dini ve ahlaki değerleri evrensel kuralları bile hiçe saymaktadır. 

İsrafta yarış, kibir, övünme kazanmak illa da kazanmak için adeta her şeyi mübah sayarak Kapitalizm’in temel ilkelerine yerine getirirken gerçek tapınağını belirlemiş oluyor. Saçıp savuranlar, özgürlük adına her türlü sapkınlığı yapan yine günümüz insanı … İstisnalar hariç acıma duygusundan yoksun, kalbi taş, adeta vahşi  hayvanlara benzeyen yine günümüz insanı … Öldüren, canavarlaşan av hayvanları gibi gözünü kırpmadan insanları katleden yine günümüz insanı …

Sabahları uyanır uyanmaz evinden dışarı çıkan insanlar, dünya ya  av hayvanı perspektifinden bakan bir kişilik oluşturmaktadır. Yeni dünya  insanın tüm bakış açısı ve hedeflemesi; Kadın, para, araba, konformizm, kariyer ve güçtür. Sözde modern  insan, sabah evden çıkınca gördüğü her şeye sahip olmak istiyor… Tıpkı  av hayvanları  gibi.   Dünyalık hedeflemesine kavuşmak içinde her şeyi mubah sayıp sapkınlığın, ahlaksızlığın her türlüsünü deniyor.

İletişim Çağı’nın zirve yaptığı son yıllarda ise insanlık; iyice rotasını şaşırmış durumda. Sosyal Medya adı altında bütün değerleri yok ederek sözde kendini özgür sanıp her türlü saldırıyı gerçekleştirirken, kendi kendini imha ettiğinin farkında bile değil. Bu derece başı bozukluğun, fütursuzca iftiraların, ahlaksızlığın, sahtekarlığın, klavye kahramanlığına soyunarak özde münafıklığın,  korkaklığın yaşandığı başka bir dönem olmasa gerek.

İnsanlar, sözde özgürlük adına; vahşice saldırıyorlar, iftira atıyorlar, değerleri imha ediyorlar, yeni bir toplum inşa ediyorlar ve bizlerde bu hastalığa ve uyuşturuculuğa farkında olmadan bir köle gibi teslim oluyoruz. Ortada suçlu yok… İftiracı, azmettirici yok… Ahlaksız ve fetişizmi yayan ve yapanlar yok…  Özetle yeni nesilleri hatta eski nesilleri imha edenler bulunamıyor. Suçlu; ‘’İnternet,  Sosyal Medya’’ deyip çıkıyoruz işin içinden … Ve hepimiz esir olmamıza rağmen bal gibi de aynı akıntıya sürüklenip giderken oldukça memnun olduğumuzu da gizliyoruz.

Nereye gelmek istiyorum: Ak Parti’nin geç de olsa sosyal medya hesaplarına bir düzenleme getirmesine canı gönülden katılıyorum. Hiç olmazsa;  insanlar,  ‘’İçlerindeki Öküze Bir Oha’’ derler. Sahte hesaplarla münafıklık yapamazlar. Hiç olmazsa klavye kahramanlığı yaparak slogan tetikçiliğine soyunamazlar. Hiç olmazsa ahlaki değerleri ve insan onurunu ayaklar altına alamazlar. Hiç olmazsa gerçek kimlikleri deşifre olur ve  bu sayede troller, sahtekarlar kendilerini adam sayan fikirden, zikirden yoksun zararlı sürüler deşifre olur ve gereken cezayı çekerek azda olsa dizayn olurlar.

Ak Parti,  mutlaka bu işi çözmelidir. Aksi halde insanlarımızın özeli diye bir şeyi kalmayacak. İftira, yalan, dolan, israf, gösteriş, fuhuş ve ahlaksızlıklarla toplum iyice farkında olmadan imha olacak. Bırakın Milli ve Dini Değerlerin yok olmasını insanlık tıpkı ormanlarda yaşayan sorumsuz ve yalnızlaşan av hayvanına dönüşecek . Zaten amaçlanan da budur.

Bütün siyasi partiler, tehlikenin farkında olup yeni düzenlemeye destek olmalıdır. Bana göre ülkenin Beka sorunlarının en önemlilerinden biri bu meseledir. Elbette istisnai olarak Sosyal Medyayı  iyi ve yaralı kullanan, Sosyal Medya Fetişizmine direnen ve mücadele eden insanlarımız vardır. Ben burada genelleme yapmak istemiyorum. Lakin realite ve büyük sorun  ortadadır. Ocaklar sönmeye aileler dağılmaya çoktan başlamıştır.

Hiç unutamam ismini hatırlayamadığım eski bir Rus Lider Şöyle demişti: ‘’ Rusya’nın kurtuluşu iki şeye bağlıdır.

 Bir: Rus erkeğini Votkadan vazgeçirmek durumundayız.

 İki: Rus Kadınını mutlaka eve döndürmek zorundayız.

Nitekim  bu konularda epeyce cezai müeyyideler uyguladılar. Kısmen de başarılı oldular. Milletlerin, devletlerin kurtuluşu ancak aileden geçer. Rahmetli Erbakan Hocamız, daha ilk partisi; Milli Nizam’ı kurarken ilk sloganı; ‘’Önce Ahlak ve Maneviyat’’ demişti… Vefat edinceye kadar bu söz dilinden hiç düşmedi.

İşte Sosyal Medya düzenlemeleri bu açıdan çok önemli olsa gerek. Hatta bu düzenlemelere bana göre yaş sınırı bile getirilmelidir.

Tüm okurlarıma, biz takip eden herkese selam ve saygılarımı sunarken sağlıklı günler dilerim.

Cemil Öğütcü

  5/7/ 2020

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...