logo

BAŞKAN ÖZTEKİN: ‘BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ’

BAŞKAN ÖZTEKİN: ‘BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ’

EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan NARKOLOG Projesi kapsamında Kaymakamlık’a bağlı Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ semineri düzenlendi. Seminerin ev sahipliğini Kağıthane Belediyesi yaptı. Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ semineri düzenlendi. Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen seminere çok sayıda kadın katıldı.



Seminerde uzmanlar tarafından eğitimler verilerek, ebeveynlere çocukları ile ilgilenmeleri, çocuklarının davranışlarındaki değişimleri gözlemlemeleri ve arkadaş çevrelerini iyi tanımaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Proje ile uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması hedefleniyor. Anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi amaçlanıyor.



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten de seminere katılarak annelere ve anne adaylarına destek verdi. Başkan Öztekin her türlü bağımlılığa karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek; ” Çocuk ve gençlerimizi bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan kurtarmak adına Yeşilay ile birlikte Danışmanlık Merkezi kurduk. Burada ailelerimizle el ele vererek sağlıklı bir yaşam için projeler üretiyor, destekler sunuyoruz. Aynı amaçla spor merkezleri, sanat, teknoloji ve beceri kursları açtık. Her yıl on binlerce çocuk ve gencimize bu kurslarda eğitim veriyoruz. Bu sayede hem de özgüven kazanıp iyi arkadaşlıklar kuruyorlar, kötü ortamlardan uzak duruyorlar.” diye konuştu

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ