logo

Araplar, Filistin’i Çoktan Sattı Farkında Değiliz

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Araplar, Filistin’i Çoktan Sattı Farkında Değiliz

 Filistin Sorunu ile ilgili geçmişte bir çok kitap okudum. Bu yılın başlarında ise Kudüs ziyareti gerçekleştirdim. Doğrusu okuduklarımın  aksine gerçekleştirdiğim ziyaretin ardından bölgeyle ilgili tüm bakış açım değişti.

 Televizyon ekranları, haberler, gazeteler Filistin Sorununu doğru yansıtmadığı gibi insan algısını da etkileyemiyor. Kudüs’ü 4 gün doya doya yaşadım. Gördüklerime gelince ortada ne bağımsız hür bir Kudüs, ne de Filistinli var… Hüznün şehri Kudüs,  zaten top yekun işgal edilmiş açık bir cezaevine dönüştürülmüş durumda. İnsanlar,  Mescid-i Aksaya girerken bile korku ve ürkeklik içerisinde İsrail Polisi’nin, askerinin kontrolünde taciz edilerek  ibadet edebiliyor. Hal böyleyken Kudüs,  tam anlamıyla İsrail tarafından işgal altındadır. Aksa’nın 8 kapısı da İsrail Polisinin kontrolündedir. Sokaklarda Filistin’le ilgili üzerinizde hiçbir obje zaten bulunduramazsınız. Bulundurmanız, ufak bir direniş, tepki  yapmanız halinde sonunuz meçhul olur. Kudüs’ün fiili yaşamından ve Müslümanların hangi psikoloji ile yaşadığından İslam Coğrafyası halkları habersizdir. Gidip görmeden, yaşamdan Filistin ve Kudüs Sorunu nu anlayamazsınız.

Durum bu iken Kudüs’te,  Filistin’de çoktan kaybedilmiştir. Eski Amerika Dışişleri bakanı Rice, 2006 yılında Hizbullah’ın İsrail’e ilk yenilgiyi tattırmasının ardından şu sözleri  planın başladığının açık göstergesiydi …  Ne demişti Condoleezza Rice; ‘’yeni bir Ortadoğu’nun zamanı gelmiştir’’.İşte o günden bugüne Filistin hep kaybediyor, Kudüs hep ağlıyor.

Filistin Davasına o yıllarda sahip çıkarak Siyonist  İsrail Devleti’ne biraz  korku ve tedirginlik veren 4’lü bir güç vardı … Lübnan Hizbullah’ı, Hamas, Suriye,  birazda Mısır. Peki ne oldu bu ittifak’a ?  Rice’nin yani Amerika’nın düğmeye basmasının ardından önce Hamas iğdiş edilerek masaya yatırıldı. Ardından Mısır’da darbe yapılarak Sisi devletin başına getirildi. Sonra Arap Baharı adı altında ülkeler kosa sürüklenirken Irak, Libya tarumar edilip Suriye’yi bölme ve bitirme planı yürürlüğe girdi. Suriye hala mücadele ederken Filistin’e bakacak mecali kalmadı. Yani 4’lü ittifakın 3 bacağını kırdılar. İsrail’i rahatlatırken gücüne güç kattılar. Bana göre Filistin’ sahip çıkacak  fiili olarak sadece Hizbullah kalmıştır. Allah yardımcıları olsun.

Deniliyor ki Araplar neden Filistin’e sahip  çıkmıyor … Bana göre Araplar Filistin’e hiç sahip çıkmadı ki? Son Arap Baharı ile iyice ABD ve  İsrail’e teslim oldular. Hamas bile diz çökerek İsrail’e;  ‘’biz sizi, sizde bizi tanıyın’’ diyerek Gazze ve Batı Şeria Bölgesine razı olmuştur. Diğer Arap ülkeleri ise başta Suudi Arabistan, Filistin’i çoktan İsrail’e satmışlardır.

Hatta; Gazze’yi Mısır’a, Batı Şeria’yı da Lübnan’a bırakarak Filistin Devleti’ni ortadan kaldırmak istemektedirler. Esasen  bu hedef, Amerika, İsrail, 2006 yılındaki  bakanı Rice’nin  planıdır. Kaldı ki  Araplar, asla Filistinlileri kendilerinden saymamışlardır.

Bugün geldiğimiz noktada Amerikan Devleti’ne hakim olan Envancelistler planlarını saat gibi işletirken Ortadoğu’yu istedikleri gibi dizayn etmektedirler. Filistin ve  Kudüs meselesi onlar adına sorun olmaktan çıkmış, yüz yılların intikamını alarak hedeflerine ramak kalmıştır. Elbette Allah’ında bir hesabı vardır. Başka da beklentimiz yoktur.

 Son tahlilde;  yazık   şu Araplara ki tam ABD ve İsrail’in kucağına oturmuş hatta;  Suud, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, İsrail  Amerika ittifakı oluşturarak Müslüman kanı emmeye, Müslümanların öz haklarını sömürmeye, ellerinden almaya devam etmektedirler. Bilmezler ki sıra kendilerine çok yakında gelecektir. Onların yakın gelecekteki hedefleri ise malumunuz Anadolu topraklarıdır. Ama ben Türkiye’mizden ve İran’dan ümit varım . Bu İki ülke bölgenin inşallah teminatı olacak, oyunları bozarak tarihteki misyonlarını yerine getirecektir.

Allah her zaman doğruların ve Fiili mücadele yapanların yanındadır. Zaman asla hamaset zamanı değil tedbirler alarak harekete geçme zamanıdır. Çünkü zannedildiği gibi olay sadece Filistin, Kudüs’le kalmayacak adım adım Arzı  Mevud için bu kafirler  her şey yapacaktır.

Yenikapı’da yapılan Kudüs Mitinginde Konuşan Sayın Cumhurbaşkanımız mükemmel bir Kudüs Manifestosu sunmuş, gerçekleri öz eleştiri yaparak anlatmıştır. Mükemmel bir konuşma ve mesajdı. İnşallah başta bendeniz olmak üzere mesajı almışızdır

Yardımlaşmak, bölüşmek  Dileğiyle Ramazanınız Mübarek Olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...