logo

AKARÇEŞME  ;  5. DÖNEM İTO MECLİS ÜYELİĞİ’NE SEÇİLDİ

AKARÇEŞME  ;  5. DÖNEM İTO MECLİS ÜYELİĞİ’NE SEÇİLDİ

5 Dönem yaklaşık 20 yıldır İstanbul Ticaret Odası’nda Meclis Üyeliği yapan İş İnsanı  Hüseyin Akarçeşme son İto Seçimlerini de kazanarak tekrar  meclis üyesi seçildi. 17. Dönemde ilk meclis üyesi seçilen Akarçeşme, İstanbul Ticaret Odası’nın müdavimleri arasında yer aldı.

 81 Nolu Doğal ve İşlenmiş Katı Yakıt Meslek Komitesi’ den rakipsiz olarak seçilen Akarçeşme,  İTO Başkanı Şekip Avdagiç’e yakınlığı ile biliniyor. Kağıthane’nin sevilen iş insanlarından Hüseyin Akarçeşme,  İstanbul Ticaret Odası’nda Kağıthane’yi en güzel şekilde temsil ederken meclis gündemlerinde Kağıthane ile ilgili yapıcı konuşmaları da dikkat çekiyor.

İTO Meclis Üyeliğine seçilerek adeta rekor Kıran Hüseyin Akarçeşme’yi eski başkanlardan Murat Yalçıntaş, ve İTO Başkanı Şekip Avdagiç ziyaret ederek tebrik etti.

Kömür Sanayi İşletmelerinin önemli isimlerinden olan İş İnsanı Hüseyin Akarçeşme , kış aylarının girmesiyle birlikte  vatandaşlara soba ve kömür tüketimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akarçeşme şunları söyledi. ‘’ Katı yakıt ticareti yapan bir iş insanı olarak ve İstanbul Ticaret Odası Doğal ve İşlenmiş Katı Yakıt Meslek Komitesine seçilmiş mensubu sıfatımla,bu sektörü temsil sorumluluğu bilinciyle,özellikle bir konuyu vurgulamak istedim.

Şöyleki: ‘’ Mevsim sonbahar.Havalar da soğumaya başladı.Cüzi miktarda da olsa kömür kullanımı devam ediyor.Dolayısıyla kömür sobası da işlevini bir şekilde sürdürüyor.Sobalar kışın evlerde insanlarımızı ısıtma görevini bırakmadı henüz..

SOBA’NIN HİKMETİ

Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir bilim heyeti bazı araştırmalar için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. 

Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir.  Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma baslar. 

Kimyacı: “Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış”.

Fizikçi: “Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş”.

Jeolog: “Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir  deprem anında sobanın taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın  olasılığını azaltmayı amaçlamış”.

Matematikçi: “Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış”.

Antropolog: “Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş”.

Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini  sorarlar. Adam cevap verir: 

– “Boru yetmedi.”

Tarihin en yoğun katılımlı İTO seçimi

Geçmiş yıllarda ortalama 30 bin kişinin katıldığı seçimlerde bu yıl 50 binin üzerinde katılım sağlandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren fuar alanının çevresinde başlayan yoğun araç trafiği gün içinde artarak devam etti. Basın Ekspress’te trafik adeta kilitlendi. Trafik nedeniyle birçok üyenin oy vermeden geri döndüğü öğrenildi. Son dakikalar yetki belgesini alanlar koşarak sandığa gittiler. Yetki belgesi almak sıraya giren yüzlerce kişi oy veremedi.

İTO Meclis Üyeliğine seçilerek adeta rekor kıran Hüseyin Akarçeşme’yi eski başkanlardan Murat Yalçıntaş, İTO Başkanı Şekip Avdagiç , ziyaret ederek tebrik etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ