logo

Avrupa’nın En Büyük Hayvan Hastanesi Kağıthane’de Açıldı

Avrupa’nın En Büyük Hayvan Hastanesi Kağıthane’de Açıldı

Avrupa’nın da en büyük özel hayvan hastanelerinden biri olan VetAmerikan Hayvan Hastanesi, İstanbul’da açıldı. Kedi – köpek hastanesi olarak açılan VetAmerikan, kuş ve egzotik hayvanlara da hizmet verecek. Hastane, 7.500 m2 kapalı alan ve 8 kattan oluşuyor, ayakta ve yatarak muayene hizmeti sunuyor

Koç Healthcare çatısı altında yer alan VetAmerikan Hayvan Hastanesi, İstanbul Kağıthane’de kapılarını açtı. Avrupa’nın da en büyük özel hayvan hastanelerinden biri olan VetAmerikan 7.500 m2 kapalı alan ve 8 kattan oluşuyor. Hastanede Türkiye’de ilk defa hayvanlar için radyasyon onkolojisi imkanı sunuluyor.

TERASA DÜŞEN KARTALI UĞUR OLARAK GÖRÜYORUM”

VetAmerikan Hayvan Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, 2 sene araştırma yaptıktan sonra kapsamlı bir hayvan hastanesi yapmaya karar verdiklerini belirterek “Kedi ayrı kapıdan giriyor, köpek ayrı kapıdan giriyor. Hayvan ameliyat olduktan sonra da, sahibi yanında refakatçi olarak kalabiliyor.” dedi.

Koç, hastane binasının yapımından sonra terasa kanadından yaralı bir kartalın düştüğünü belirterek “O kartalı arkadaşlar burada tedavi etti. Bu olayı bir uğur olarak görüyorum” dedi.

HASTANEDE 442 YATAK KAPASİTESİ VE 4 AMELİYATHANE BULUNUYOR

Ayakta ve yatarak muayene hizmeti sunan VetAmerikan Hayvan Hastanesi’nde; 15 muayene odası, 2 acil girişim odası, 2 acil tanı odası, 2 görüntüleme odası, özel donanımlı “Kardiyoloji ve Göz Hastalıkları Muayene” odaları bulunuyor.

Hastanede 109 yoğun bakım, 294 dahili ve cerrahi servis, 4 ayrı enfeksiyon hastalıkları servisinde 39 yatak kapasitesi olmak üzere toplam 442 yatak kapasitesi bulunuyor. Ayrıca 4 ameliyathane ve 12 yataklı özel aile servisi yer alıyor.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI

İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımı ile Koç Holding tarafından Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi olan VetAmerikan Hayvan Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kağıthane’deki programa; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, veteriner hekimler ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda Vali Gül, İBB Başkanı İmamoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Öztekin ve Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Koç, birer konuşma yaptı.,

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ