logo

ZAVALLI ESKİ BAKANDAN TIK YOK

Ömer Şafak

Ömer Şafak
omer@sadabadhaber.com

Yaklaşık 3 bine yakın twitter takipçim 800’e yakında facebook arkadaşım var. Zaman zaman gazetemizin haberlerini duyurmak için sosyal paylaşım sitesini kullanırım. Takipçiliğim sadece haber içerikli, bilgi edinme yada bilgilendirme amaçlıdır. İstisnalar hariç başka amaçlı kullanmam. Birde gazete için bol bol resim indirir arşivlerim.

Ancak bu sosyal medyayı kullananlar genelde dini argümanları kullanarak kendilerini alim yerine koyuyorlar. Bu işi yaparken de çal, kopyala, yapıştır metodunu uyguluyor, kendilerinin bir şeyler yaptığını zannediyorlar. Bir de; bol miktarda yemek yerken, yatarken, uyurken günlük yaşamındaki her kareyi paylaşanlar var.

 Esas bahsetmek istediğim konuya gelince; Dini argümanları  kullanarak tebliğ vazifesi yapanlara kızıyor hiç tasvip etmiyorum. Özellikle her hafta atılan Cuma Günü kutlama mesajları, dini ve mevlit günlerindeki kutlamalar vıcık vıcık  istismar, riyakarlık kokar. İstisnalar hariç elbette samimi olanlar vardır, lakin be insanların çoğunun karakterlerini yaşam biçimlerini bildiğim için bu mesajlarıyla hiç örtüşmemektedir. Bir nevi ucuz din tacirliğinden başka bir şey değildir.

İŞTE BİRİ YAKALANDI

İşte bu mesajları her Cuma atan sahtekarın biri, bir bakan açıkça yakalandı ve rezil oldu. Allah işte bir adamı böyle rezil eder. Egemen Bağış isimli eski bakanın telefon konuşmaları iğrenç olduğu kadar adamın çıkar ve menfaati için neler yapabileceği de ortaya çıktı. Tam bir sekiz yüzlü Mürai tiplemesi.

Bu zat, Ak Parti Hükümeti’nin prenslerinden ve sözde saygın bir kişiydi. İşte Allah bir insanı böyle perişan eder önce Yolsuzluk iddiası ile damga yedi ardından din tacirliği ortaya çıktı. Benim çok üzüldüğüm ise muhafazakar Demokrat  bir parti iddiasında olan bir partinin hiçbir yetkilisinin bu derece vahim bir konuda ses çıkarmayışıdır. Ne çıt çıkaran, ne bir kelam eden ne kınayan ne de ayıp etti diyen var.

Yazık şu bizim mahallenin insanlarına üç günlük dünyada hiç değer mi…  Başınıza bu işle ilgili bir iş gelse bile şereftir, Allah Katında mükafattır.   Neden korkuyor, neden çekiniyorsunuz?

Yazık şu koca koca  profesör ünvanlı ilahiyatçılara…  Yazık şu dindarlara …Yazık şu sözde İslamcı saray, kırıntıcısı köşe yazarlarına, Entelektüellere, aydınlara… Sizler vicdanınızı siyasetin aktörlerine kiraya bu derece mi verdiniz.

 Yolsuz, talancı, yalancı, inkarcı, alaycı bizim mahalleden olunca koru ve kolla, başkalarından olunca lime lime  linç et.  Yok böyle bir şey …  Benim inandığım Allah, Kitap, Peygamber böyle bir şey demiyor.  Böyle bir anlayış içimi dağlarken, hiçbir şey yapamamanın üzüntüsünü yaşıyor, sadece kin ve buguz gütmekle yetinebiliyorum.

 Yeter artık bizleri Allah ile aldatmayın, bizleri kandırmayın bu işin sonunda mahşeri Kübra var. Artık numara yapmayın, bildik demode olmuş  argümanlarla bizleri aptal yerine koymayın.

 Siz Egemen Bağış denilen bir inkarcıyı , alaycıyı bile hala içinizde barındırıyorsanız yolun sonu bugün olmasa da yakında görünüyor demektir.

 Yazık …  Çok yazık.

Not: Kuran’ı Kerime bu iğrenç ve inkarcı hakaretleri lafları söyleyerek alaya alan diğer muhatap  gazeteci Metehan Demir’i kınamakla birlikte ne kadar kin ve nefret duygularımı beslesem de yinede davranışından dolayı önemsiyorum. Hiç kıvırmadan, montaj, dublaj demeden ‘’ tüm milletten özür diliyorum, yanlış yaptım, ben böyle bir insan değilim’’ dedi ve CNN Türk televizyonundaki her gün yaptığı programını da bırakarak televizyondan ayrıldı. En azından netliğini ortaya koydu.

  Bir de bizim mahallenin insanları, Aydın Doğan’ı her platformda linç etmekle mahirdir. Ama O Aydın Doğan, bu davranışından dolayı Metehan Demir’i kapı dışarı koydu. Hem televizyon hem de gazetesinden attı.

  ÖZÜR

Bu makale gazetemiz Sadabad Haber’de sehven (yanlışlıkla ) Metin Zor ismiyle yayınlanmıştır. Arkadaşımız Metin Zor ve tüm okurlarımızdan özür dileriz.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...