Son Dakika
Son günlerde artan orman yangınları ile ilgili en duyarlı seslerden biri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan geldi. Ülkü Ocakları Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım yaptığı açıklamada Orman yangınları ile ilgili teşkilatların her türlü gayreti sarf edeceklerine değinerek vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.
Ahmet Yiğit Yıldırım: ‘’ : Ülkü Ocakları olarak, teşkilatlarımız bünyesinde eğitimden geçirilmiş gönüllü ekiplerimizle, orman yangınlarının çıktığı bölgelerde görev alan itfaiye ve diğer devlet birimlerimizin yanında, koordineli biçimde çalışmaya hazırız. Devletimizin her kurumuyla omuz omuza, bu yeşil vatana sahip çıkmak boynumuzun borcudur’’ dedi
İŞTE O AÇIKLAMA
Türk milletinin en kıymetli hazinelerinden biri olan ormanlarımız, yalnızca yeşil örtümüz değil; nefesimiz, yuvamız, geleceğimizdir. Yanan her ağaç, kaybedilen bir can gibidir. Yanan her orman, sönmeye yüz tutmuş bir umut demektir
. Ormanlarımızı gözümüz gibi korumak, emanete sadakatimizin gereği, ülkemizin istikbaline dair vazifemizdir. Bu bilinçle hareket eden Ülkü Ocakları, her yaz mevsiminde karşı karşıya kaldığımız orman yangınlarına karşı en yüksek hassasiyeti göstermekte; yeşilin yanmaması, milletimizin ciğerlerinin sönmemesi için var gücüyle mücadele etmektedir. Bugün buradan açıkça ilan ediyoruz: Ülkü Ocakları olarak, teşkilatlarımız bünyesinde eğitimden geçirilmiş gönüllü ekiplerimizle, orman yangınlarının çıktığı bölgelerde görev alan itfaiye ve diğer devlet birimlerimizin yanında, koordineli biçimde çalışmaya hazırız. Devletimizin her kurumuyla omuz omuza, bu yeşil vatana sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Ayrıca vatandaşlarımızı da bu konuda daha dikkatli, daha sorumlu ve daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ormanda yakılan bir izmarit, unutulan bir şişe, ihmal edilen bir ateş; bin yıllık ağaçları, binlerce canlının yuvasını yok etmek, geleceğimize sahip çıkmamak demektir. Unutulmamalıdır ki: Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır. Ve bu görev bugün, ormanlarımızı korumaktır! Bu vesileyle çağrımızdır: Tüm teşkilatlarımız alarm durumunda olacak, çevre duyarlılığı konusunda gençlerimizi bilgilendirmeye ve gerekli müdahalelerde devletimizin yanında olmaya devam edecektir. Yeşil vatan yanarsa, sadece ağaçlar değil, geleceğimiz de yanar!
Ahmet Yiğit Yıldırım Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı
Ülkü Ocaklarının bu duyarlılığı tüm yurtta takdirle karşılandı. Ülkü Ocakları Kağıthane başkanlığını yürüten başarılı ve çalışkan başkan Kaan Emre Tozar, genel merkezin bu açıklamasını emir telakki ederek Kağıthane Ülkü Ocaklarının her türlü olumsuzluklara karşı hazır olduğunu vurguladı.
BENZER HABERLER