logo

Şeytan’ın Kardeşleri; Mamon Tapınakçıları

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Bodrum kıyılarında boğularak ölen çocuk, Dünya ya insanlığı hatırlattı. Doğrusu benim aklıma hemen şu ayet geldi. ‘’Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının günahı ve suçu neydi.( Tekvir Suresi 9)

7.5 milyar Dünya nüfusunun 1.5 milyarına yakını aç yaşıyor. Bu rakamın büyük bir bölümünü ise Müslümanlar oluşturuyor. Allah Kur’an da nimetlerimden eşitçe paylaşın diyor. Bir çok fıkıhçı nın getirdiği yoruma göre mera, ateş, su ve yer altı kaynaklarının satılamayacağı,  bu kaynakların insanoğlunun hepsinin ortak malı olduğu ve hakkı olduğu vurgulanmaktadır. Öyleyse aklımıza hemen şu soru gelmektedir. 1.5 milyar insan hangi suçlarından dolayı aç, hangi suçlarından dolayı sömürülmektedir.

Libya’dan, Irak’tan,Suriye’den Eritre’den Pakistan, Afganistan ve Afrika’nın diğer ülkelerinden açız diye feryat ederek batıya doğru kaçmaya çalışan insanların suçu ne? 3-5 Yılda çoğu çocuk olmak üzere Somali de ölen 200 bin Müslüman’ın haklarını kim gasp ediyor.

  Hep kolaycılığa kaçarak batıyı suçlarken, mazlum Müslümanların yani kardeşlerimizin birinci derecede sorumlusu bizler değimliyiz. Zulüm görerek açız feryatları arşı Alayı inleten ve son birkaç yılda kıyılarımızda ve denizlerde  balık gibi 3 bine yakın ölen Müslüman’ın 1. Derecede sorumlusu neden Batı olsun ki?

Kaldı ki bu insanları bu hale getiren vahşi Emperyalist batılılar olduğu bilinirken, kardeşi kardeşe kırdırarak vatanlarını paramparça  edenlerin bu zalimler olduğu malum iken;    mağdur ve çaresiz  olan bu topluluklar, bu durumu bilmesine rağmen  hala neden Batıya ve Batı ülkelerine doğru gitmek, göç etmek  istiyor, Avrupa yı tercih ediyorlar … Bu bir çelişki değimli?  Onların üzerine yağan Amerika’nın İngiliz’in Alman ve Fransız’ın  misket bombaları, roket ve füzeleri değil mi.

Neden Suudi Arabistan’ı, Kuveyt’i, Katar ve Ürdün’ü  ve diğer Arap ülkelerini tercih etmiyorlar da Avrupa’ya yöneliyorlar …  Ya da bu ülkeler neden mülteci kabul etmiyor.

   Sebebi şu; bu mazlum insanlarda biliyorlar ki, ismi geçen sözde İslam  ülkelerinde ne din, ne demokrasi, ne de adalet var. Uydurulmuş dinin sömürgesi altında huzur bulacaklarını sanmadıkları gibi, belki de daha kötü bir hale gelecekler. Azda olsa insan haklarının, demokrasinin, hukuk sisteminin batıda olduğuna inanarak bir kurtuluş ve güvenli Liman arayışı içerisindeler. İşin realitesi budur.

Allah Kur’an da; İsra Suresi 26-27. Ayetlerinde : ‘’Yakınlarına, yoksula, yolda kalmışa hakkını ver, sakın saçıp savurma! Çünkü savurganlar şeytanların kardeşleri olmuşlardır. Şeytan ise Rabbine karşı pek nankörlük edendir’’diyor.

Şu halde her birinin 80-100 milyar dolar serveti olduğu defalarca tespit edilen, lüks ve şatafat çılgınlığı yaparak yaşamlarını sürdüren Arap liderlerinin bu vahim tablo içerisinde hiç sorumlulukları yok mu dur. Kafir ülkeleri  her platformda suçlayan bizler, neden bu şeref ve haysiyetten yoksun adamlara çıtımızı çıkarmıyoruz . Emperyalist, sömürgeci, küffar ülkeleri bile utandıklarından azda olsa kapılarını açarak mülteci kabulüne başlarken. Altın dan Saraylar yaptıran, adeta saraylarında cariye kolleksiyonu yaparak sapkınlığın her türlüsünü hayata geçiren, 8-10 uçakla seyahate çıkarak 3 günlük tatil için 40 bin bavulla giden bu şeytanın kardeşleri kaç mülteci aldı  bilen var mı: 0

Bunlar Şeytanın kardeşleridir, ben demiyorum Kur’an diyor… Kur’an, saçıp savurma , çılgınlık etme, yolda kalmış kardeşlerine yardım et diye Müslüman’a söylüyor. Hal böyle olunca  2 Metre fistan giyip  1 Metre sarık sararak, yarım metre sakal bırakan şeytanın kardeşleri mi Müslüman oluyor.

 Münafıklarda zorda kaldıklarında bizlerde Müslümanız diyerek kurtuluyorlardı … Önemli olan eylem değimlidir. Şeytanın kardeşleri kimlerdir? açıkça ortadadır, Şeytan ise Allah’a nankörlük edendir açıklaması kimleri tanımlamaktadır.

Sahillerimizde ölen çocuklar, kadınlar, erkekler açlık çığlıkları atarak boğularak ölüyorlarsa bunların sorumluları Amerikan ve İsviçre bankalarında 80-100 milyar dolar stoklayan, Müslümanların ortak malları olan zenginliklerin üstüne oturak, şatafat içinde yaşayarak adeta Allah’a savaş açan şirk ve Mamon ( para) tapınakçısı; istisnalar hariç Arap liderlerindir.

Müslüman halklar, kolaycılığa kaçarak batıyı protesto etmekten vazgeçmelidir. Batı görevini yaparak sömürge çarkını zaten yüzyıllardır yürütmektedir. Önemli olan biz ne yapıyoruz. Coğrafyamızdaki zenginlik içinde yüzen işbirlikçi liderler bu kaynakları batıya aktarırken kendi insanını, Müslümanları, kardeşlerini neden bu hale sokuyor, bu durum üzerinde durulmalıdır. Protesto ve eylemler batı üzerine değil özellikle Karun gibi yaşayarak batının hizmetçisi olan liderlere çevrilmeli ve insanlarımız bu yönde bilinçlendirilmelidir. Şu da ifade edilmelidir. Türkiye sınırlarını açarak imkansızlıklara rağm bu konuda  gerekeni yapmıştır.

Bodrum Sahili’nde ölen yavru; batı toplumunu bile ayaklandırırken, bizim coğrafyamızdaki diktatörleri hala uyandırmamıştır. Ama bir söz vardır; ‘’Zulüm ile abad olunmaz. Bu çocukların açlık çığlıkları onlarında  kötü akıbetlerinin yakın olduğunun habercisidir.

Sağlıklı, huzurlu ve herkesin eşitçe paylaştığı ve yaşadığı dünya dileğiyle bayramınız mübarek olsun.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...