logo

SEVEN NE YAPMAZ?

Derya Deniz Dinç

Derya Deniz Dinç
ddinc@windowslive.com


Gerçek sevginin yaptıramayacağı bir şey yok gibi gelir insana… Bu konuda herkes hemfikirdir neredeyse. İnsan sevdası için gerekirse hayatını feda edecekken hangi fedakârlığı yapamaz ki; diye düşünülür.

                Ben öyle düşünmüyorum. Sevdalanılan kişiden; bir dolu beklentilerin yer alacağı meşakkatli bir yola çıkmayı kabul etmesi beklenir. Olduğu gibi kabullenmek düşünülmez hiç. Kafamızda yüreğimizde yarattığımız insanı isteriz ve o insanı yaratmayaçalışırız. İşte yıkımlar tam da bu noktada başlar.

                Eğer siz gerçekten sevdalıysanız istediğiniz kişi olmasını beklemez; olduğu gibi seversiniz. Aksini yapıyorsanız, sevdalı değilsinizdir, kendinize uygun, sizin isteklerinize cevap verecek bir partnerarıyorsunuzdur. Yazık, gerçek sevdayı hiç yaşayamayacak kadar korkaksınız demektir.      Şartlarınız varsa bir birliktelikte ve içinizde bir nebze vicdan varsa bunu karşınızdaki kişiye dürüstçe, mertçe açıklamalısınız. Çünkü şartların olduğu yerde sevda yoktur, olamaz. Bunu o kişinin bilmeye hakkı vardır.    

                Bazen kaybetmemek adına kendimizden çok fazla veriyoruz. Örneğin futbolu hiç sevemeyen bir bayan arkadaşım; sevdiği adamın futbol takımını ezbere biliyor, erkeksi küfürlerle televizyon karşısında tüm maçlarını izliyordu. Şaşkınlığımdan;

-Sen ne yapıyorsun? Diye sorduğumda

-Ne yapayım aşığım, dedi.

                Hayır, hayır, hayır… Bunun adı aşk olmaz, olamaz. Bu yalnızca kendini beğendirme, ait olmaya çalışma mücadelesidir.

                Geçenlerde yine bir bayan arkadaşım; çok acil kilo vermesi gerektiğini söyledi. Hayıflandım;

-Hayırdır, sağlık sorunların mı var, dedim.

Gayet rahat ve mutlu bir gülüşle;

-Yok, yok, sadece sevgilim öyle istiyor, dedi.

                Şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım. Sevgilim dediğin kişi nasıl olurda senin fiziki yapını görebilir ya da bu fiziki yapıya kendi zevklerine uygun hale getirmeni isteyebilirdi ki? Hadi diyelim istedi; peki sen buna nasıl müsaade ediyorsun ki? Güzel sevilmez ki, sevilen güzel olur.  Sakın ama sakın hiç kimse bana seven ne yapmaz demesin… Bunun adı sevda değil kendinden vazgeçmek olur.

                Seven ne yapmaz biliyor musunuz? Seven kişi karşısındakini hatası ile kusuru ile hoşlandıkları ile kabullenir. Ne karşısındakini kendi gibi yapmaya, ne kendisi onun gibi olmaya çalışmaz. Kişiliğini ve benliğini kaybeden birisi tutkulu âşık olsa kaç yazar?

            Aslında belki hepsi, belki de hiç biri. “Mükemmel aşkı yaratmak yerine, vaktimizi mükemmel âşıklar arayarak heba ettik. “diyor TomRobbins.Aşka dair ne varsa söylenmiş diyorum içimden. Bana sadece sonucu yaşamak kalmış. Yaşanacak mükemmellikleri göz ardı ederek, kafamızda idealize ettiklerimizi yaşayarak heba edip gidiyoruz kendimizi. Bir dolu sıfat yükleyerek âşık olduğumuza; onu yüceleştirirken, kendimizi uçurumlardan aşağıya salıveriyoruz hoyratça.

            İliklerime kadar işlemişken sen; iliklerime kadar gitmek istiyorum senden. Bu nasıl bir çelişkidir hesabını yapmadan. Çünkü aşkta yapılacak her hesaba şiddetle itiraz ediyorum.

                Aşkın duru halini istiyorum ben. Aşkın sen hali ile çarpılıyorum her seferinde. İnanmak, kendimizi inandırmak için tek bir ümide ihtiyaç vardır aşkta. Çünkü asla gitmek istemeyiz. Bırakıp gitmek acıtır canımızı.

            Ancak kanaya kanaya;  sol yanımızı acıta acıta gitmek gerekir bazen. Bu gidiş özgürlüğe gidiş değil, bu gidiş kendin olmaya özeniştir.

            Beni yok sayanı içimde var etmenin haksızlığına karşı baş kaldırıştır bu gidiş.

            Bende var olmadığını bildiğimin, kendimde var olma iznini kaldırıştır bu gidiş.

            Aşkın sen halini alıp durulaştırışımdır bu gidiş.

            Kendimi kendime teslim edişimdir bu gidiş.

            Beni ben yapanları; onurumu, gururumu, şahsiyetime kendime iade ediştir bu gidiş.

            Sen dün olduğu gibi bugün de özgürsün. Ben ise ayrılık rüzgârlarının darmadağın ettiği bir fırtınanın tam ortasındayım. Sensizlik ile baş etmeye çalışırken bir süre daha çok özgür olacağım. Hep dediğimiz gibi; ACI ÇEKMEK ÖZGÜRLÜKSE ÖZGÜRÜZ…

            Beni affet, demişsin ya… Affedilemeyecek kadar yoksun…

            Aşk ile eyvallah…

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...