logo

Sahi Siz Kimin Kulusunuz?

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Rivayetlere göre Hz. İbrahim küçük bir çocukken annesine  sorar:  ‘’ Benim rabbim kim?

Annesi benim diye cevap verir.

Küçük İbrahim yine sorar . senin rabbin kim?

Annesi  ‘’baban’’  der.

‘’Peki babamın Rabbi kim?’’

‘’Nemrud’’ der annesi.

İbrahim, ‘’ Nemrud’un rabbi kim’’ diye sorunca,  annesi korkar ve’’ sus’’ der.  Sonra İbrahim’in annesi kocasına olanları anlatıp  ‘’gördün mü? Halkın, dinini değiştireceği söylenen  çocuk,  işte; senin oğlundur der. Anlatılan hikayede efendi köle ilişkisi açık ve net olarak resmedilmiştir.

 Dünya asırlardır bu ilişkisi çerçevesine yönetilir. Krallar hariç tüm toplumlar köledir. Esasen tüm alemler,  yeryüzündeki canlı ve cansız varlıklar tek bir kişinin kölesi ve kuludur.  O da Allah’tır. Fakat insanlar sadece Allah’ın kulu ve kölesi olduğunu gerçekten inanarak bilseler sorun yoktur. Dünyayı perde arkasındaki yönetenler,  hala Nemrud dönemindeki uygulamalarını yeryüzünde çok güzel bir şekilde sürdürmektedir. . Perde gerisindeki Firavunlar, doğrudan kölelik sisteminin sıkıntılar getirdiğini görünce metot değişikliğine gitmişlerdir.

 Esasen Kralları seçenler marjinal güçlerdir.  Halk, Krallara isyan edince; dünyayı yöneten gizli güç, Monarşileri yıkma kararı alarak yeni metoda başvurmuştur. Yeni metot,  Krallıklar devam etsin ama yeni krallarımızı halkımız  isteyerek seçsin denilmiştir. Bu da Fransız devrimi ile başlamış,  Monarşi kaldırılmış, Kralları Halk kendi arzusuyla seçmiştir. Yani bir bakıma Demokrasi gelmiştir. Sadece metot değişikliği ile çağa uygun Krallıklar ve modern kölelikler oluşturulmuştur. Batıya baktığınız zaman herkes müthiş bir Demokrasiden bahseder. Adalet ve  huzurun adresi  Batı  olarak gösterilir. Ama Krallarını Demokrasi yoluyla seçen batı Halkları, huzur içinde, kardeşçe,  karnı tok olarak  yaşamak ister. Bu haklarda  onlara belki verilir ama halk hiçbir zaman:  şu ülkeleri işgal edin, sömürün, kan dökün  diye asla demez. Zaten Krallarda bu vaatlerde bulunmaz. Realite böylemidir? Asla… Demokrasi yoluyla seçilen Krallar,  yeryüzünde kan dökmeye, işgal etmeye kendi halkları da dahil  modern köle üretmeyi sistem haline dönüştürmüş olup tıpkı eski çağlardaki uygulamalarının sadece üzerini örterek yada Kamufle yaparak  istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir.

Buradan hemen Malkom X’in şu cümlelerine geçmek istiyorum. Malkom derki:  2 çeşit köle vardır.

Bir: Tarla Kölesi

İki:  Malikane Kölesi  …  Malikane Köleleri iyi yaşar, güzel giyinir güzel yer içer, güzel yerlerde kalır, kuş tüyü yataklarda uyur,  bolca bahşiş alır. Efendisinin asla ölmesini istemez. Hatta tırnağının bile acımasına razı gelmez. Çünkü efendisi yok olduğu zaman kendisinin de yok olacağını sanır. Tapınağı efendisidir. Malikane Köleleri,  Tarla kölelerini beğenmez. Çünkü onlar  bir üst sınıf oluşturmuştur. Malikane Köleleri  halktan kopuk olup  adeta Getto’laşmıştır.  

Tarla Kölesi ise ya ölmek ister;  yada efendisinin hemen gebermesini bekler. Efendisini öldürmek için fırsat  bile kollar…  Tarla Kölesi’de mecburen efendisine tapmak zorundadır. Tarla Köleleri sürekli isyan içerisinde olup bir çıkış için nafile hayaller kurar.

Dünyanın geldiği nokta budur. Tarla Köleleri  her geçen;  gün,  ay, yıl, çoğalırken, Malikane Köleleri hayatından ve efendinsin istikrarından oldukça  memnundur. Efendilerinin tırnağına bir zarar gelmesin diye var gücüyle hizmet eder.  Burada esas olan Yeryüzünde Tarla Kölelerini sonlandırmaktır ve  her insanın vazifesidir. Hatta dini vecibesidir. (Beled Suresi ayet  13 Fekku Ragabe) Boyundurukları kırın yani köleliği kaldırın der.

Çözüm : Tüm insanlığın gerçek Rabbe , efendiye, Kral’a yani Allah’a köle olmasıdır. Özgür iradeyle kısacık ömürde herkesin dünyalık efendilerinden vazgeçmesi gereklidir. Yoksa bu savaş Tarla Köleleri ile Malikane Köleleri arasında devam ettirilecek, Tarla Kölelerinin çığlıkları arşa yükselecektir.  Bir daha peygamber, kitap gelmeyeceğine göre,  sistemin sahibi Kralların çöküşü  ya;
   Tarla Köleleri ile olacak yada Cenabı hak hesap  (Kıyamet) gününü erkene alacaktır. Ben yeryüzündeki bu kadar adaletsizliğin, vahşetin, kan ve göz yaşının açlık ve sefaletin devam etmeyeceğini düşünenlerdenim.

Sonuç: Batlılar,  Müslümanlar için istisnalar hariç  şu tespitlerde bulunmuşlar:  ‘’Allah’a inanırlar lakin güvenmezler…  İşte gerçek bu cümlede yatmaktadır. Hal böyleyken,  insanlık kendi kendini sorgulamalıdır. Gerçekten  biz Allah’ın mı  efendilerin , kulların mı  köle siyiz?  Tarla mı; Malikane mi kölesiyiz? Bu tespitten sonra;  Allah’ın kulu – kölesi olmamız halinde;  yeryüzünde tüm insanlık kardeşçe,  sınıfsız, sınırsız, savaşsız bir dünya inşa ederek adalete, eşit paylaşıma ve huzura kavuşacaktır. Ve böylece  Kralların dayattığı ya da kandırdığı kölelik sisteminden kurtulacaktır. Bununda Anayasası sadece Kuar’an’a dönmektir …. Başkaca alternatif yoktur.

Bayramınız Kutlu,  Geleceğiniz Aydınlık Olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...