logo

NEREDEN NEREYE

Mustafa Aygün

Mustafa Aygün
mustafaaygun3458@hotmail.com

Türkiye, yüzölçümü büyüklüğüne göre dünyanın otuz yedinci ülkesi. Maden çeşitliliği bakımından dünyada onuncu sırada. Genç ve dinamik nüfusu, jeopolitik konumu, tarım ürünlerinin çeşitliliği ile bütün dünyanın dikkatini çeken ve kıskandıran bir ülke.

Son yıllarda ülkemizin her alandaki inanılmaz gelişimini kimse inkâr edemez. Bu sebeple, Türkiye düşmanları “istemeden de olsa” maskelerini indirmek ve gerçek yüzlerini göstermek zorunda kalmışlardır. Kin ve nefret saçan söylemlerini icraata dökmekten de çekinmemektedirler. Gezi olaylarını, Kobani kalkışmasını, hendek kazma olaylarındaki destek ve dezenformasyonlarını unutmadık!

Gerçek şu ki Cumhurbaşkanımızın şahsında yaptıkları Türkiye düşmanlığıdır. İstemektedirler ki Türkiye bunların elinde şamar oğlanı olsun. Dur dediklerinde dursun, otur dediklerinde otursun.

İnsan oğlu unutkanlıkla malul.

Üç buçuk milyon Suriyelinin yükünü çektiği, Afrin Operasyonu, Fırat Kalkanı Harekatı gibi yüksek maliyetli askeri faaliyetlere giriştiği halde ekonomik verilerinde ciddi bir bozulma olmamıştır. Eski Türkiye’de bu tarz bir harekatın söylentisi bile devalüasyon demekti.

Son yıllarda olan gelişmeleri ne çabuk unuttuk. Nereden nereye geldiğimizi bir hatırlayalım;

Paramızın bol sıfırlı olduğu, son dönemlerinde neredeyse her yıl bir sıfır eklendiği, değersiz Türk Lirası yeni Türkiye’de itibarlı bir para birimi haline gelmedi mi?

2000’li yıllarda %50’lerin üzerinde  seyreden enflasyonun etkisi ile zamsız gün geçirmeyen, esnafın kepenk kapattığı, yazar kasa fırlattığı bu ülkede, enflasyon % 6,2’ye kadar inmedi mi?

İşsizliğin düştüğünü, hane halkı gelirlerinin yükseldiğini, okullaşma oranının arttığını, sınıf mevcutlarının düştüğünü, eğitimin kalitesinin arttığını kim inkar edebilir.

IMF ve Dünya Bankasından borç dilenen bir ülkeden, bu kurumlara borç verebilecek bir ülke haline geldiğimizi unutacak mısınız?

Savunma sanayinde mutlak ithalatçı bir konumdan, tankını tüfeğini kendi üreten hatta ihracat yapan bir ülke olmadık mı?Yollarımız, köprülerimiz, hava limanlarımızla ulaşımda çağ atladığımızı görmeyecek misiniz?

Hastane kuyruklarında insanların can verdiği ülkeden, son derece modern hastanelerde sağlık hizmeti veren  hatta evde sağlık hizmetleri sunan bir ülke haline geldiğimizi de mi inkâr edeceksiniz?

Memurun ev ve araba almasının hayal olduğu ülkeden evsiz ve arabasız memur kalmadığı gibi artık ikinci araba ve evin lüks olarak görülmediği bir ülke durumuna gelmedik mi?

Bütün olumsuzluklara rağmen dünyanın, milli gelire oranla, en çok mali yardım yapan, bütün dünya Müslümanlarının bel bağladığı, umudu olduğu, uluslararası arenada sözü dinlenen ve kendinden söz ettiren bir ülke haline gelişimizi unutacak mısınız?

Eski bunalımlı günleri ne de çabuk unuttuk!!!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu tarafından kullanılan ve 1990 yılından beri açıklanan Ülkeleri ekonomik göstergelerin yanı sıra bilgi, sağlık gibi ekonomik olmayan göstergeleri de dikkat alarak sıralayan, İnsani Gelişmişlik Endeksine göre  Türkiye 2010 yılında 187 ülke arasından 92 sırdayken, 2015 yılında 188 ülke arasından 71. sıraya yükselmişiz. Her alanda gelişen bu güzel ülkenin kimler tarafından gelişmesinin engellenmeye çalışıldığını, bunun için neler yapıldığını görmüyor musun?

Şimdi sıra sizde. Siyasi istikrarsızlığın, işsizliğin, enflasyonun olduğu eski Türkiye’yi mi yoksa her alanda gelişen büyüyen istikrarlı bir Türkiye mi?

Karar sizin.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...