logo

NE GÜZEL MEMLEKET -3- (FIRSAT EŞİTLİĞİ )

Fırsat eşitliğini: yeteneği ve çalışma azmi olan bireylerin devletin sağladığı engelsiz ortamda kendilerini ifade etmesi ve geliştirebilmesi şeklinde tanımlayabiliriz.

Şirin Payzın, 1968’de İstanbul’da doğdu. Anne tarafı Kırım göçmeni, Behice Boran büyük teyzesi. 1987 yılında Fransa’ya üniversite tahsili için gitti. Babası ölünce geri döndü. İstanbul Üniversitesi’nde filoloji bölümünde yarım dönem okudu. Ankara’da Bilkent Üniversitesi’ne geçti. Sanat tarihi ve işletme okudu. Sonrada üniversite eğitimini New York Üniversitesi’nde tamamladı. Okul bitince Birleşmiş Milletler daimi temsilciliğinde işe girdi. Sonra da basın bürosuna geçti. Orada arkadaş tavsiyesi ile Yaban TV’ yi kurup avcılığın sosyalleşmesini sağlayan, My Way şarkısıyla uğurladığımız rahmetli Ufuk Güldemir’in vasıtasıyla gazeteci oldu. Sonrası malum; En iyi siyasi moderatör, daha sonrası da ne istediğine bağlı…

Genetiği ile oynanmış yiyecekler, bonzai gibi 500 yıl genetiği bozan sentetik ilaçlarla milletlerin gen haritası değiştiriliyor. Ülkemiz, dünya biyolojik harbinin kuşatması altındadır. “Küresel sermayenin istediği insan tipi düşünme fonksiyonundan yoksun genetiği ile oynanmış tiplerdir.” diyen Prof. Emin Kuru, KÖYPANDER projesiyle Sinop köylerinde organik ürün destekli ev pansiyonculuğunu geliştirip tüm Türkiye’ye turizm, istihdam, üretim anlamında model olmasını istedi. Sonuç 2015 genel seçimlerde MHP‘ den milletvekili sıralamalarına dahi giremeyerek tırnakları ile kazıyarak geldiği Prof. Emin Kuru statüsünde kaldı.

Hemen okul bitiminde Birleşmiş Milletlerde işe giren bir tanıdığınız var mı?

Karteller, seçilmişler, erguvaniler, Kırım göçmenleri, siyasi partiler, cemaatler tarikatlar, masonik tarikat tipte örgütlenen dernek türü yapılar, fırsat eşitliği açısından engel olup olmadıkları gençler tarafından sorgulanması lazım.

Şimdi düşünüyorum:

1-      Ataması yapılamayan öğretmenlerle, özel okulların olduğu, soruların çalındığı eğitim sistemi ne kadar fırsat eşitliği sunuyor.

2-      Hızla artan özel hastanelerle sağlıktaki fırsat eşitliğini sorgulamak gerekiyor.

3-      Sermayenin 1980 sonrası elde ettiği gelir dağılımındaki yüksek adaletsizlik sonucu oluşan bugünkü yapısıyla iş dünyasındaki fırsat eşitliği sorgulanmalıdır.

4-      %10 Barajı ve kartele yakınlık, aidiyet çerçevesinde siyasetteki fırsat eşitliği sorgulanmalıdır.

5-      Günümüzdeki en temel sorun olan işsizlikte işe ulaşmada ne kadar fırsat eşitliği var?

            6- Gelir dağılımında ne kadar eşitlik var?

Belediyelerin  iftar programlarını izledim. Yaklaşık 10 televizyon bilhassa ramazanda olmak üzere her akşam evine ekmek götürmekte zorlanan, emlak cezası, su parası cezası, gecikmeli telefon parası, trafik cezaları ile boğuşan, yola katılım parası ödeyen halkımıza dini nasihatta bulunuyor. “Evlenin, eşinize seni seviyorum deyin, çocuklarınıza baskı yapmayın, iyilik yapın, eşlerinizi baskı ile değil Peygamber Efendimizin yaptığı gibi eşinizi hoş tutarak sevgiyle kapatın.” Bu telkinleri halka veren-verdiren bakan, bürokrat, siyasiler, aidiyet, kartel, cemaat ilişkileri, eş, çocuk, sevgiliye yat kat, rezidans almakla meşguller. Ayıptır bari dini nasihatleri dinlemede eşitlik olsun.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ