logo

NE GÜZEL MEMLEKET -2

   Berat kandiliydi ,  küçük-büyük , sağcı-solcu , alevi-sünni , dinci-dinsiz herkes anne , baba , eş , dost , akraba ve arkadaşlarını arayarak  kandillerini kutluyorlardı. Halbu ki eskiden çocuklar teneke kutu içinde mum yakarak , ev ev dolaşıp kandili kutlar ,  para toplarlardı. Büyükler ise hafif mahalle baskısıyla camilere gider o gün , o gece severek herkes ibadet ederdi.

          Ben de önce Aydınlar Camii’ne sonra ,  annemin yanına gittim. Ne de olsa çocukken alabildiğim dini eğitimi  Aydınlar Camii’nde almıştım. Ondan sonra yaşamım , çevre , üniversite , okunan kitaplar ,  sonucunda 54 yaşında oluşan bir fikri ve siyasi görüşe sahip oldum.

          Aydınlar Camii’nin Aydınlık İmamı kükrüyordu. Ecdad “Yavuz Sultan Selim , Kanuni olmazsa olmaz. İllada Fatih Sultan Mehmet. Atatürk , o kim? Bilinmiyordu. Yetmiyordu. Cemaat camiileri ahıra çevirdiler. Unutmayın. Vallahide billahide unutmayın. Müslümanlar unutmayın bu ülkede gizli gizli Kuran okundu. Kuranlar toplatıldı. Allah’a şükür bir mevki kazandık.“Buradan geri gidilmesin tarzında konuşma yapıldı.

          Ne güzel memleket değil mi? Vakanüvisler :  Kanuni Sultan Süleyman , Yahudi karısına uyarak Mustafa’yı boğdurtmasa Osmanlı en az 200 sene daha fazla devam ederdi. Sarı Selim geçmişteki hiçbir padişaha benzemiyordu. Bunların konuşulmasının kesinlikle hiçbir yararı yok. Geçmişteki ecdad :  Yavuz , Kanuni , Fatih , Atatürk , İnönü bizim ecdadımızdır. Kesinlikle önümüze bakmamız gerekir. Birileri Osmanlının  devşirmeden oluşan kadrosunun DNA’sı ile hareket ederken , tipik olarak Boyabat’taki ve Anadolu’nun bir çok yerindeki insanlar Oğuz saflığıyla hareket etmekte , çok çabuk kandırılabilmektedirler. Yoksa Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te 7 Haziran 2015 seçim sonrası bu partilerin aldıkları oylar ve liderler bu şekilde şekillenebilir mi?

          Ne güzel memleket değil mi? Türkiye Cumhuriyeti parasıyla oku , Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu cumhuriyette kamu maaşı al. Sonra da camiileri ahıra çevirdiler , Kuran toplattılar diye kin kus. Hakikaten ne güzel memleket. Ne güzel insanlar var. Veysel’in dediği gibi “Benim sadık yarim kara topraktır.” Buradaki kara toprak tabiî ki Türkiye Cumhuriyeti. Ali Kemal’in çocuklarını bile bu Cumhuriyet okutmuştur.

           Camiilerde siyaset mi? Ben görmedim , duymadım , bence yok. Abartı. Ama bazı Dolmabahçe’deki camiilerde içki içildi iddaaları var. Hatta bir bacının şehrin göbeğinde  kimsenin görmediği , göremediği taciz iddaaları var.

           Atatürk ne diyordu “Din , lüzumlu bir müessesedir , dinsiz bir milletin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki din , Allah ile kul arasındaki bağlılıktır. Softa sınıfının din simsarlığına müsaade edilmemelidir. Dinden menfaat temin edenler , iğrenç kimselerdir. İşte biz bu duruma karşıyız ve buna müsaade etmiyoruz.”

           Atatürk ne yapmıştı?

          1923 Cumhuriyet İlanı

          1925  Tekke ve Zaviyelerin Kapatılması

          1935 Mason Localarının Kapatılması

           Tekke ve zaviyelerin kapatılması , Ermeni tehçiri , ayrılıkçı isyanların bastırılması , emperyalist ülkelerin yenilmesinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne kin duyanlar , 1935 Mason Localarının kapatılmasını hiç söylemezler.

          Afgan kralı Emanullah Han Atatürk için “O büyük insan yalnız Türkiye için değil  bütün doğu milletleri içinde en büyük önderdir.” Demişti. Che Guavera ‘da öldürüldüğünde çantasından Atatürk’ün nutuk kitabı çıkmıştı.

          Günümüzde Mısır , Yemen , Suriye , Irak’taki İŞİD , El Nusra , PYD , PKK , Türkmen , Arap unsurların kendi içindeki çatışmaları sonucunda sıranın Türkiye ve İran’a geleceği kesin. Sonrasında da silahlı kürt güçlerinin sırtında kurulacak Büyük İsrail Devleti , Türk , Arap , Şii , Sünni , Müslümanların daha büyük kırımını da  beraberinde getirecek. Ama inanıyorum ki yine onlar camiileri ahıra çevirdiler. Kuran toplattılar. Çanakkale’de sakallılar bir bulutla geldi. Düşmanları alıp gittiler demeye devam edecekler. 

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ