logo

HOLİZM

   Holizm ‘i (Sinerji) , bütünün kendisini oluşturan parçaların toplamından daha fazla bir şey olduğunu savunan görüş olarak açıklayabiliriz.

      Rahmetli araştırmacı yazar Aytunç ALTINDAL‘ a soruluyor: Tavistock örgütünün SMARTCARDS projesi ile bütün öğrenci bilgilerini, seyahat kartlarını, nüfus bilgilerini vs tek merkezde toplamayı düşünüyor. Ki, Nicholas ROCKEFELLER’ in Aaron RUSSO ya yaptığı itiraf da her bireyin doğuştan radyo frekans etiketiyle donatılması planı olduğunu gösteriyor. Bu hengamede Türkiye’de de içinde parmak izi/damar izi /dijital sertifika içeren çipli nüfus cüzdanı çıkartılacak. Bu cüzdan İçişleri Bakanı’nın dediği üzere seyahat ederken, ilaç alırken, otobüse binerken vb her alanda kullanılacak. Daha Kişisel Bilgilerin Korunması yasasını meclisten geçirememiş, en mahrem makamdakilerin en mahrem konuşmaları Youtube’a düşen bir ülkede “çipli nüfus cüzdanı” hangi olaylara yol açacak?Cevap; çipli nüfus kağıdı uygulaması uzun yıllar öncesinden planlanmış bir projedir. Tavistock bu projenin geliştirilmesinde ve dünya çapında uygulamaya sokulmasında en etkili kuruluş olmuştur. Daha öncede Türkiye’de kan örneklerinin toplanmasının olayı yaşanmıştır. Ondan sonrada dikkat ederseniz Türkiye’de bölücülük faaliyetleri hızlandırılmıştır. Günümüzde Çin ve Hindistan hariç diğer ülkelerde, özellikle halkı Müslüman olan ülkelerde çipli nüfus kağıdı çalışmaları yapılarak ülkelerin toplumsal gen haritaları çıkarılacak ve ona göre siyasetler belirlenecektir. Bu çalışmalara Holistik araştırmalar denir.

         Körfez savaşlarında olmayan Saddam’ın nükleer silahlarını bulmak ve imha etmek için Irak’a giren ABD ordusu 1 milyon ıraklıyı öldürüp, binlerce kadına tecavüz ettikten sonra, “aaa nükleer silah yokmuş!” deyip Irak’a yerleşti. Halbuki Iraklılar daha önce dahil oldukları Osmanlı ile Kut Savaşında esir alınan ABD’lilerin atası olan General Townsend ve 13 general, 13300 ere çok iyi davranmışlardı. Ona güvenerek camilere sığınmışlardı. Ne de olsa ibadethanelerde insanlar öldürülmezdi. Fakat camilerde de kurşunlara hedef oldular. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de işte bu kahraman Amerikan askerlerinin evlerine sağ salim dönmeleri için dualar edildi.

         Bu savaşlarda ölen ABD askerlerinin aileleri, sivil toplum kuruluşları çok sert savaş karşıtı muhalefet yaptı. Ayrıca tüm dünyada edilen dualar neticesinde sağ salim eve dönen ABD askerleri sivil hayata uyum sağlayamayıp sürekli suç işlediler bu durumda araştırmacı yazar Aytunç ALTINDAL’a göre ABD holizmi keşfetti. Artık ABD askeri ölmeyecek Bölgedeki ajanları, yandaşları, stratejik ortak ülkeleri, bölgede ve dünyada oluşturulan terör örgütleriyle, mevcut dinamiklerle Ortadoğu’da istenen sonuçlar alınacak hızla BOP (büyük Ortadoğu projesi) hayata geçecekti.

          Maalesef ülkemizdeki iktidar, holizm, holistik yaklaşımlar, IŞİD’i kim kurdu, El-Nusra’yı kim destekledi? ABD ve İsrail’in gelecekte bölgedeki partneri PKK mı, PYD mi, Barzani mi? olacak. Ayrıca Almanya ve Fransa’nın Airbus projesinde, eski dünya yeni dünya çatışmasında, dünyada Euro mu Dolar mı geçerli olacak çelişkilerinde ABD ile karşı karşıya gelmişlerdi. Şimdi ise Almanya ve Fransa Ortadoğu’da kraldan çok kralcı konumundalar. Acaba Türkiye BOP’a on koyup sadece mevcut iktidarın devamını, Almanya ve Fransa ise taş atmadan Libya petrollerinden pay mı aldıları irdelemeyip, düşman tanımlamasına Atatürk,  laiklik, İsmet İNÖNÜ, Cumhuriyetin kazanımlarını almakta ve şu aralar birde paralel yapı çıkarttılar. Türkiye’nin enerjisini içte tüketiyorlar.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ