logo

HABERİNİZ VARMI SOMALİ’DE 260 BİN İNSAN ÖLDÜ

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Hz. Peygamberin yakın arkadaşı,   Asrı Saadet’in sembol sahabelerinden Ebuzer Gıffari der ki; ‘ aç sabahlayıp da kılıcını çekip sokağa çıkmayana şaşarım’. Hz. Peygamber ise ‘ komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ derken, Ebuzer Gıffari’nin fetvayı nereden aldığı daha açık anlaşılmaktadır. Bizden değildir demek Müslüman değildir anlamını çıkartmak en mantıklı tefsir olsa gerek.

Daha geçen yıl Somali’de 260 bin Allah’ın kulu açlıktan öldü. Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü FAO tarafından yayınlanan raporda 2012 de döneminde kıtlık ve gıdasızlıktan 260 bin insanın öldüğü bunun 135 bininin  5 yaşında çocuklar olduğu  raporda   yayınlandı. Sekiz milyonluk ülkede ayda 30 bin insan açlıktan  ölmekte… Türk medyasında özellikle  sözde İslamcı basında  bile bu habere zayi ilanı ebadında bir sütunda bile yer verilmedi Aynı yıl 2012 de Forbes Dergisi’nin yaptığı araştırmaya göre  15 Kraliyet Ailesinin serveti   1 yılda 36 Milyar dolar artarak 131 Milyar dolara yükselmiş. Servet sahibi  Kralların yüzde sekseni Müslüman… Suud, Katar, BAE, Umman, Fas, Dubai, Brune_i Sultanları ve şeyhleri… Listenin başında ise Kral Abdullah var. Forbes, Türkiye’nin zenginlerini ve siyasetçilerini de açıkladı. İsviçre Bankalarında kimlerin hesaplarının olduğuna varana kadar … Türk Medyası, bizim zenginleri de teğet geçti. Detaya girmeyeceğim bizim kralların da diğerlerinden farkları yoktur. Tüm bu kralların ortak noktaları ise hepsinin Ritüel İsalmcısı,  ayrıca da sıkıca Amerika’ya biat etmeleri.

     Hep müslümanlığımızla övünür durur en disiplinli İslam ritüellerini Türk İnsanın yaptığını söyleyerek caka satarız.  Oysa ki; dinimizin özü adalet, paylaşım, eşitlik,  yardımlaşma değilmidir. Hz. Peygamber; dili peltek  köle Bilal’i  İslamın sembolü  yapmış,  Kureyşlilerin en zengini  halife   Hz. Ebubekir’le eşitlemiştir. Hz. Ebubekir vefat etmeden önce tüm servetini sıfırladığı herkes tarafından bilinir.

Tam hatırlayamıyorum Hadis de, Ayette olabilir; ‘insan için alın terinden fazlası yoktur’ denilir.

Şu halde, 260 bin Somalili bir yıl içinde açlıktan ölürlerken hangi kusurlarında dolayı ölüme mahkum edildiler. Ya da bugün  kim hangi Müslümanlığından bahsedebilir.

    Bu konular gündeme getirildiği zaman ya servet düşmanı, ya Komünist ya Sosyalist ya da fakir fukara edebiyatçısı, istismarcı oluyorsunuz.  Che Guevera  bile bu konuda isyan edebiliyor. Diyor ki; ‘aç insanların karnını doyurduğumda bana kahramansın, bunlar neden aç diye sorduğum zaman ise bana Komünist diyorlar.

İşte başta İslam Dünyası olmak üzere bakış açısı bu…  Kur’an da en çok geçen husus adalet, nimet, paylaşım dayanışma eşitlik olmasına rağmen, Hz. Peygamber’in bu sistemi oturtmak için savaşlar vermesi bilinmesine karşın hala bu görüş bizim din entellektüelleri yada sözcüleri tarafından tıpkı eski Mısırda olduğu gibi Amon Tapınağı’nın  bir kısım  Rahipleri tarafından tasfiye ediliyor. Bunların yerine şekil şema dini ön plana çıkarılıyor.

  Bireysel çıkarlar ve iktidarlar uğruna insanlar öyle cambaza baktırılıyor ki kimse hakkını arayamaz hale geliyor. Olanca eşitsizliğe ve haksızlığa karşı kirli ve büyük servetlerin sahiplerini bırakın sorgulamayı ayakta alkış tutturularak adeta tapınak haline getiriliyor.  Oysa ki  Asrı Saadet döneminde servet edinen bir çok kimse utanarak ben bu serveti nasıl edindim diye övünmek yerine hicap duyar, kendini gizler ve biriktirdiklerini derhal sıfırlardı.

Ayetler vardır ‘biriktirdiklerinizle ateşte dağlanacaksınız’  ( Tevbe 34-35 ) Bir başka ayette  ; ‘ sana sorarlar neyi infak edeceksin.  Deki; ihtiyaçtan fazlasını (Bakara 19 )Onlarca ayet varken nasıl oluyor da Somali’de 260 bin insan açlıktan ölüyor 1 milyar insan aç ve yoksul yaşıyor.

Ey Ritüel İslamcıları; umre yarışçıları, mevlitçiler, mezarcılar, bayramcı ve kandilciler, zikirciler, vatko  eşarpçıları , ilahi ve kasideciler, nutukçu ve menkıbeciler, AVM  lerde, Kamunun lüks kafe ve resteurantlarunda 7 Yıldızlı otellerde caka satarak gösteriş yapan Tkky’ler…  Ey;  jipleri ,yalıları yat ve katlarıyla servetleri ve  lüks yaşamlarını fecbok’larda paylaşan con con lar

Servet transferleriyle mahalle değiştirerek Getto Siteleri oluşturan aslını inkar edip haram servetleriyle geçmişini küçümseyerek hiç ölmeyecekmiş gibi Firavunlaşan Muhafazakar Demokratlar… Onlara alkış tutan bir kısım Haşır ve Fino zaarları  ‘sizler, sizlerden öncekilerin çekmediğini çekmedikçe cennete gireceğinizi mi   zannediyorsunuz’ diyen  Allah’ı mı kandırıyorsunuz. 260 bin Somalili  sizlerin rüyasına girmedikçe sizden öncekilerin çektiklerini çekmedikçe konumunuzun ne olduğunu bile bile  neyin sözünü ediyor,  neyin savaşını veriyorsunuz.

Sizin dininiz yada empoze edilen  yaşamınız artık İslam yerine Protestan oldu bunun farkındasınız ama servet ve koltuklarınızdan erklerinizden vaz geçemiyorsunuz. Artık sizin dininizde AVM’ler,  küresel ölçekli şirketler, kalkınma, büyüme, para, eğlence tüketim, moda, Liberal Ekonomi, tüketim odaklı dindarlık, israf, savurganlık, yat, kat  özel uçak, JİP, Audi Mercedes,  Getto Siteleri, biat ettiğiniz  Demokrasi var.

Ama siz yine de aynaya bir bakın belki Somali’yi görürsünüz. Aksi halde cenazenizi taşıyacak tam inanmış 4 adam bile  bulamazsınız 

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • KÂĞITHANE’DE YÜZ BİNLERCE VATANDAŞ GİRESUN’UN KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

    21 Ekim 2024 Gündem, İstanbul, Kağıthane, Köşe Yazıları

    17-20 Ekim tarihleri arasında Kâğıthane Hasbahçe’de gerçekleştirilen 17. Giresun Tanıtım Günleri büyük bir katılımla sona erdi. Giresun’un kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı etkinliklere İstanbul’da yaşayan Giresunlular başta olmak üzere birçok vatandaş büyük ilgi gösterdi. Dört gün süren etkinlik boyunca Giresun’un geleneksel halk oyunları, Karadeniz müziği ve yerel mutfağı katılımcılarla buluştu. Giresun yaylalarında yetişen doğal ürünlerin sergilendiği etkinlikte el emeği göz nuru ürünler de büyük beğeni t...
  • NE OLDU BİZE

    05 Ekim 2024 Köşe Yazıları

    Çok önem verdiğim bir deyimi, bilginize sunarak, düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. “Geçmiş geleceğe yön verir.”  Evet, yön vermeli de. Peki, Bu nasıl olacak. Kendiliğinden veya birisinin işaretiyle değil tabi. Geçmişimizi iyi araştırmakla, inanarak incelemekle ve geçmişe saygı duyup, örnek almakla, geçmişin geleceğe yön vereceğine inanıyorum. Bizler; geçmişimizden övgü ile söz ederken, sosyal-siyasi-ticari konularda, geçmişimizden iftihar ettiğimizi, her vesile ile dile getirmişizdir. Bu kadar övgü ve iftiharla yadetmemize rağm...
  • MEYVE AĞACI

    12 Eylül 2024 Köşe Yazıları

    Herhangi bir sohbet esnasında veya görüşmelerde, mecazi ve ya gerçek anlamda ifade edilen, meyve veren ağaç taşlanır sözleri; bize, bazı olmaması gereken tutumları hatırlatır. Bu ifadeler, olumsuzluk örnekleri olduğu gibi, hazımsızlığın da bir işareti gibidir. Meyve veren ağaç niye taşlanır, taşlanmasa olmaz mı. O, meyve ağacının meyve verecek çiçeği niye koparılır, koparılmasa olmaz mı. O ağacın dalı niye kırılır. O, meyve veren ağaca, zarar vermek yerine, ihtiyacı olan su ve toprakla beslense, bakımı yapılarak; meyvesinden, ağ...
  • ADAM OLMAK

    22 Ağustos 2024 Köşe Yazıları

    Hani bir deyim vardır ya. Adam ol adam.  Evet, adam olmak gerekir.  Hem de, adam gibi adam.             Adamlık, para ile satın alınmıyor. Pazarı yok. Fiyat belirlenemiyor. Satın alacak maddi güç de yok. Bazen, kişilikler ve şerefler satılmış olsa da. Her insan; doğduğunda, adam gibi doğar. Nerede doğacağını bilemez,Nerede doğacağına karar verecek durumda hiç değil. Seçeneği de yok zaten. Doğuda mı, batıda mı, kuzeyde mi, güneyde mi, Java Adası’nda mı. Seçenek yok. Zenci ...