logo

CORONA SONRASI EKONOMİ , SİYASET

İbrahim Dülgar

İbrahim Dülgar
ibrahim@sadabadhaber.com

    CORONA SONRASI EKONOMİ , SİYASET

   Yazıya Stephan HAWKİNG’in ünlü sözü ” HAYAT VARSA UMUT DA VARDIR” sözüyle başlıyorum.

    Bugünlerde tüm halkımız,yöneticilerimiz ,sanatçılarımız,ünlü şahsiyetler video çekip evde kal diyorlar.Doktor ve diğer sağlık çalışanları ise canları pahasına bu salgının üstesinden gelmeye çalışıyorlar.Salgının çıkış sebebi ile ilgilenmiyorlar,haklılar.Halbuki stratejistler, Fransız bilim adamı  Nobel Ödüllü virolog Profesör Luc Montagnier,ABD başkanı ,UK başkanı ,Macron,yerli stratejistler bunun laboratuvarda üretildiği konusunda hemfikirler.Ayrıca 2003 yılında Fransa’da virüsün patenti alınmış olması da çok ilginç.

     Ünlü Fizikçi Stephan Hawking’in ölmeden önce  Vasiyet gibi,dikkat çektiği konular ile devam edelim.

1 -Nükleer savaş

2 -Küresel ısınma

3 -Genetik tasarlanmış virüsler

4 -Yapay zekanın insan zekasını geçeği gerçeği

5 -Dünyaya göktaşı çarpması

6 -Dünyadaki hızlı nüfus artışı,kaynakların hızlı tüketilmesine neden olacaktır.Bu süreç  insanlığı yok edebilir .İnsanlığın geleceği uzaydadır demiştir.

     Geçmiş yıllarda Bafa Gölü’nde kooparatif üyeleri dışarıdan gelen bir grubun göle balık bıraktığını,bu balıkların da içerideki balıkları dölleyerek cinsiyetsiz balıkların ürediğini söylemişti.

     Kapatılan Refah Partisi başkanı Ahmet Tekdal Çorum’un dağlarına İsrailli dağcıların Kırım Kongo kanamalı ateş yapan kenelerin bırakıldığını iddia etmişti.

    Amerikan Harp dairesinin iklimlerle,insan beyniyle,suni depremlerle ilgili çalışmaları var ,iddiaları gündemde.Bu teknolojiyi taşıyan gemide Ege kıyılarında demirli.

    TC vatandaşı Oktar Babun’a için toplanan kanlarla ,Türkiye’nin gen haritasının çıkarıldığı MHP’li sağlık bakanı Osman Durmuş tarafından  iddia edilmişti.

     Yukarıdaki  iddialar eşliğinde tüm konuşmacıların haklı olduğu bir slogan var; Coronadan sonra dünyada hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmayacak da, ne olacak..

Ben kurgumu yazıyorum

    Dünyada,ülkelerin de üstünde bir akıl var.Ben buna ”üst akıl” diyorum.Bu üst akıl Çin deki üretim artışı ile tüm dünyayı borçlandırıyor,borçlanan ülkeler üst akıla ait kurumlardan borç alıyor. Sonuçta Dünya’nın toplam borcu yaklaşık  270 trilyon dolara ulaştı. Bu arada Dünya nüfusu da 8 milyar kişi oldu.

Üst akıl yoluna Çin’le devam etmek istiyor.İşte bu noktada savaş ABD’de başladı.

ABD ulusalcılarınıı temsilen Trump, karşıda küreselci üst akıl yanlısı ABD

Corona Sonrası Dünyada Oluşması Muhtemel Kutuplar

 1-Rusya, ABD,Fransa,Almanya,Japonya

 2-Üst akıl ve Çin,WHO,iMF,UN gibi örgütler

 3-Rusya,Almanya,Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri

 4-İngiltere,ABD,Japonya,Türkiye

 5-ABD,Almanya,Fransa,Türkiye,Japonya

  Şimdi biz ne yapalım;

   Dünyadaki bu çelişki devam ederken bazı kurum ve kişiler Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ABD ulusalcılarının yanında yer alalım ,Çin ve üst akılın yanında ,Rusya’nın yanında  ,Almanya /Fransa paktında olalım diyebilirler. Atatürk olsaydı ne yapardı sorusunun tam karşılığı  ” tam bağımsız Türkiye ” dir.

   Babür Hindistanı almış  ,5 milyon m2 ,Osmanlı Kanuni ile Macaristan’ı almış, 8 milyon m2, Şah İsmail’in Safevi Devleti  3,5 km ,toplam 16,5  milyon m2 yapar.O zamanlar at sırtında bu birliktelikler zordu .Bir düşünelim olabilseydi tüm dünya nefes alırdı.Şimdi ise Corona sonrası Türk ülkeleri birliği şart.Bunun ilk adımı son günlerdeki Türk Cumhuriyetleri başkanlarının yaptığı görüntülü konferanstır.

Türk ülkeleri birliğine alınabilecek aday ülkeler aşağıdaki gibidir.

 TÜRKİYE ,KKTC,AZERBEYCAN,TÜRKMENİSTAN,KAZAKİSTAN,KIRGIZİSTAN,TACİKİSTAN,      PAKİSTAN,İRAN,ÖZBEKİSTAN,MOĞOLİSTAN,RUSYA.

BU TÜRK BİRLİKTELİĞİ SONRASI ANCAK DÜNYA DEVLERİ İLE MASAYA EŞİT ŞEKİLDE OTURABİLİRİZ.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • İSTANBUL’UN TARİHİ YAPILARI – 2

    15 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Yazarlarımızdan Mecit Bülent Yeşil, İstanbul'un tarihi yapıları ile ilgili değerlendirmesinin 2. bölümünü yazdı. Pera Palas Meşrutiyet Caddesi’nde yer alan Pera Palace Hotel, günümüzde müze otel olarak kullanılıyor. Romanlara ve filmlere konu olan Orient Ekspresi, İstanbul-Paris tren seferlerine başlayınca Avrupa standartlarına uygun bir otele ihtiyaç duyuldu ve 1892’de Pera PalaceHotel’in yapımına başlandı. Alexandre Vallaury’nin imzasını taşıyan ikonik yapı; Art Nouveau, neoklasik ve oryantalist mimari üslupları bir arada barındı...
  • LEONARDİT’in Tanımı

    09 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    İTO 81.Doğal ve İşlenmiş Katı yakıt Meslek Komitesine kayıtlı müteşebbisleri temsil eden bir sorumlu olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmayı en büyük görevlerden birisi olarak addediyorum.((KÖMÜRÜN HAM HALİ olarak değerlendirebileceğimiz bir mineral leonardit.Son zamanlarda tarımda tamamlayıcı bir şekilde kullanılmaya başlanan ve aranan duruma gelen üründen bahsediyorum)).KÖMÜRÜN KULLANIM ALANLARINI SAYARKEN GENÇ KÖMÜRLER GÜBRE OLARAK DA KULLANILABİLİR PRENSİBİNİ SÜREKLİ VURGULUYORUZ.ÜLKEMİZDE BOL MİKTARDA BULUNAN LEONARDİT NİMETİNİ VURGULARKEN ...
  • GALİBİN SAHİBİ ÇOK,  MAĞLUBUN HİÇ OLMAZMIŞ 

    06 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Eğri oturup doğru konuşmak lazım  diye meşhur bir söz vardır. Belediye seçimlerini geride bıraktık. Türkiye genelinde halkın  sağduyusu ile huzurlu bir seçim atmosferi yaşadık. İstisnalar hariç bir Allah’ın Kulunun burnu kanamadı. Analiz kısmına gelince;  tebrik etmek lazım seçimin galibi Türkiye genelinde  CHP oldu. Çünkü,  Millet İttifakı halk tabanında birleşirken, Cumhur İttifakı  ise dağılarak seçime gitti..  Elbette seçim sonuçlarının sadece sebebi bu değil. Ekonomik zorluklar, emeklinin çilesi, enfl...
  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...