logo

KAĞITHANE 5 YILDA SOKAK SOKAK YENİLENDİ

KAĞITHANE 5 YILDA SOKAK SOKAK YENİLENDİ

Kağıthane Belediyesi tarafından son 5 yılda yapılan çalışmalar neticesinde ilçenin adeta çehresi değişti

Kağıthane’de fen işleri çalışmaları aralıksız sürüyor. Kağıthane Belediyesi tarafından son 5 yılda yapılan çalışmalar neticesinde ilçenin adeta çehresi değişti. Cadde ve sokaklarda yol ve kaldırım yapımları, aydınlatma, yağmur suyu kanallarının modernizasyonu, ağaçlandırma, yeşil alan ve güçlü internet altyapısı için fiberoptik kablolama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar sonucunda yol ve kaldırımlar genişletilip yenilenirken dikilen on binlerce ağaç ve oluşturulan yeşil alanlar; ilçeye doğal ve estetik bir görünüm kazandırdı.



Kağıthane Belediyesi son 5 yılda yolları 92 bin 100 ton asfaltla kaplayarak yeniledi.Yaya kaldırımlarını genişleten Belediye, 686 bin 550 m2 parke taşı döşedi. Yayaların güvenliği için ilçeye 19 bin metre yol ve merdiven korkuluğu yapıldı. Su baskınlarının önüne geçmek için 15 bin 75 metrelik yağmur suyu kanalı sistemi yapıldı. Yol ve binaların güçlendirilmesi için 9 bin 908 metreküp perde duvar örüldü. Yeşil bir Kağıthane için son 5 yılda ilçeye 60 bin ağaç dikildi. 110 kilometrelik fiberoptik kablolama yapılarak internet hızı mahallelerde 20 katına çıkarıldı.



Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin son 5 yılda yapılan çalışmaları değerlendirdi; ” Kağıthane’mizde hem sürücülerin, hem yayaların, hem esnafımızın hem de ev sakinlerinin kısacası tüm vatandaşlarımızın rahatı ve güvenliği için fen işleri çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kağıthane’de 2 bin 200’ün üzerinde sokağımız var. Yol ve kaldırımlarımızın tamamına yakınını yeniledik. Çukurdan, tozdan, çamurdan kurtardık. Eskiden her yağmur yağdığında taşkınlar olurdu.

Bu sorunu yeni yağmur suyu kanalları döşeyerek ortadan kaldırdık. Esnaf ve öğrencilerimiz için internet hızını 20 katına çıkardık. Yeni ağaçlar dikerek, yeni yeşil alanlar oluşturarak Kağıthane’yi yeşille buluşturduk. Kağıthane’deki mevcut çalışmalarımızla ilçemizi sokak sokak yeniledik.” dedi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ