logo

Mescid-i Aksa Düşerse, Kabe’de Düşer

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com


Terörist İsrail Devleti’nin  Mescid-i Aksa’ya karşı akıl almaz sinsi planları devam ederken Müslümanları  tahrik edici  davranışları, zalimane tavırları ve katliamları son planın son anları olsa gerek.

   Bu çılgınlık   bu yüzyılda  belki de  din savaşlarının artçısı olacak.  Hal böyleyken  bu hamle beklide Terörist İsrail’in bölgede yok olması anlamına gelecektir. Bana göre İsrail’in bu hamlesi tüm İslam Coğrafya’sını mezhep, meşrep, etnik köken, cemaat ayrımı gözetmeden tevhidi yani tekliği ve birlikteliği  sağlayacaktır.Coğrafyamızdaki İslam toplumlarının uyanışına sebep olacak kardeşlik iklimini sağlayarak kenetlenme getirecektir.  Çünkü; Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Sözde  Filistin sorunun dan daha ileri geçmektedir. Bu coğrafyanın insanı  Mescid-i Aksanın düşmesi halinde sıranın Mekke’ye yani Kabe’ye geleceğini bilmeyecek kadar aptal değildir.

 İslam toplumları Mescid-i Aksa’nın işgal edilmesine asla müsaade etmez. Kaldık ki  mevcut durumlardaki işbirlikçi yönetimlerine rağmen müsaade etmez.  Ülkelerindeki yönetimler Müslümanları  bu uğurda engellenmeye kalksalar bile kimse durduramaz.

Hal bu iken yeni bir din savaşı çıkmasını kimse istemez. İsrailli eski Dışişleri  bakanını daha şimdiden korkular sarmıştır. Eski Bakan  Tzipi Livni, Kudüs’te yaşanan Mescid-i Aksa gerilimi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Livni, İsrail’in Müslüman dünyayla dini bir savaşın kıyısında olduğunu söyledi.  Livni, İsrail hükümetine gerilimi artırmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Buna benzer açıklamalar Avrupa Birliği ve Batı dünyasından da geldi. İslam Coğrafyasındaki kan göletlerini  kuşkusuz batı; Amerika, İsrail arka planda İngilizler ve diğer müttefikleri oluşturdu. Durum bu iken bölgemizde ölen Müslüman’ın  yüzde 95’i Müslüman’ın Müslüman’ı öldürmesiyle meydana geldi.

     Bana göre Batı direkt olarak Müslümanlarla savaşmayı göze alamıyor. Birbirimize kırdırma taktiğiyle bu günlere geldi. Eğer bir Yahudi Müslüman savaşı çıkarsa; Birde bu savaş  Mescid-i Aksa üzerinden olursa,  İslam toplumları her şeyi ile bu savaşa katılacağını, açıkça ölmeyi tercih edeceğini düşünüyorum. Bu durum da:  Korkak bireysel , menfaatçi, inançsız materyalist düşünen batı insanının ve aleminin işine gelmez.

 Hiçbir Batı Ülkesi,  kora- kor Mescid-i Aksa üzerinden İslam ülkeleri ile savaşamaz… Savaşsa da kıyameti hazırlar. Çünkü bu uğurda ölmeye hazır olan yüz milyonlar vardır.

Bazen şer görünen şeylerde hayır vardır … İnşallah İsrail’in bu zulmü tüm farklılıkları bir kenara bırakarak İslam Aleminin birliğini,dirliğini, uyanışını, vahdetini sağlar. İşte Batının da şimdiye kadar  Müslümanlar üzerindeki çabası İslam ülkelerini  kardeşlik ve birlik ilkesinden uzaklaştırmasıdır.

 Sonuç olarak: Haydi Mescid-i Aksa;  sağla bu birlikteliği … Ve zulmü, sömürüyü, işgalleri, durdur… Kan göletlerini kurut… İslam ümmetini kendine getir … Kur’an’a ve sünnete döndür.. . Ayrışmaları sonlandır … Batının yüz yıllardır  mezhep, meşrep, cemaat, tarikat, etnik köken  üzerinden sürdürdüğü sinsi planları tavsiye et. Bu sayede açlığı yoksulluğu, cehaleti bitir. Allah ile aldatanların sömürüsünü sonlandır. İslam Coğrafyasının göz yaşlarını dindir. Yıllardır ezilen sömürülen milyonlarca Müslüman’a gün yüzü göster. Onlara refah dolu bir yaşam sağla…  Tiranlara, firavunlara, zalimlere, kul olmaktan uzak eyle… Sadece ama sadece Allah’ın yolunda  gitmeyi nasip eyle … Şirk bataklığından kurtar … Kinden, hasetten, kibirden uzak eyle… Haramdan, kul hakkından, hırsızlıktan,talandan, yağmadan, faiz ve rantiyeden beslenenlerden eyleme…

Tüm Müslümanlara;  savaşsız, sömürüsüz,sıkıntısız,saldırısız,sınıfsız,sınırsız bir cennet düzeni  nasip eyle…  İslam Alemine tıpkı ibadetlerde olduğu gibi;  tıpkı mezara girdiğinde eşitlendiği gibi eşitlenmeyi, paylaşımcılığı, dayanışma ve kardeşliği, adalet  ve meşveret duyarlılığını, emaneti ehline verme Kur’an ilkesinin şuuruna ulaşmayı  tüm insanlığın kurtuluşu için çabalamayı nasip eyle…

Özetle sadece tek olan  Allah’a kul olmayı  nasip ve müyesser eyle Allah’ım . AMİN

Not: Benim Türkiye Müslümanlarından  ricam şudur:  Turistik geziler Kudüs ve Bosna’ya yapılmalıdır. Sık sık umre yapacaklarına bu bölgelere gitmeleri  bana göre daha önemlidir. Buralar tüm İslam düşmanlarının planları içerisindedir. Orada ki Müslümanları yalnız ve sahipsiz  bırakmamak adına mutlaka gitmeliyiz. Hem ticari olarak oraları kalkındırmalı hem de Müslümanlar buralara sahip çıkıyor diye,  bize düşman olanlara alan bırakmayarak korku salmalıyız. Unutmayalım ki gitmediğin yer senin değildir… ‘’Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ’’  yani başkalarının olur.

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğimle …

                                                                                       CEMİL ÖĞÜTCÜ

                                                                                              26/ 7/2017

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...
  • BİLİM VE İNSAN

    26 Mart 2024 Köşe Yazıları

    İnsan oğlu, yaşadığı dünyaya, ilim vasıtası ile, iyiye, güzele ve mükemmele ulaşmak için gönderilmiştir. İnsanı, diğer varlıklardan ayıran yegane özelliği, düşünme özelliğidir. Öne geçiren de aynı özelliktir. İnsanlığın tamamı, yaratılışından bu güne kadar, ilim vesilesi ile gelişmiş ve ilerlemiştir. Ferdi ve içtimai olarak, geleceği kavramak, bilgi toplumu olmakla mümkündür. Küreselleşmiş dünyaya uyum sağlamak, ilim sayesinde mümkün olacaktır. Bir çok batılı ülkeler, icraatlarda ve keşiflerde ilerleme sağlamış ise, ilim sayesinde olmuştur....
  • KAĞITHANE SEÇİMLERİ FORMALİTE Mİ ?

    04 Mart 2024 Köşe Yazıları

     Kısmet olursa  başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan  mübarek Ramazan Ayı’na giriyoruz. İnşallah bu mübarek  ay, mazlum coğrafyalarda inim inim inleyen kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olur. İslam Coğrafyası, Ramazan coşkusu yaşarken bizler Türkiye’de 2 heyecanı birlikte hissedeceğiz. Elbette Ramazan’la birlikte manevi iklimimiz zirveye çıkacak. Beden terbiyemizin yanı sıra paylaşma, yardımlaşma ve kaynaşma ibadetlerimizden    inşallah Rabbim razı gelir. Bu konularda Ramaza...
  • ENERJİDE BİR İYİ HABER DAHA

    03 Şubat 2024 Köşe Yazıları

    Türkiye olarak Bizde bu hidrojen konusunda çalışma başlattık ama Japon’lar devreye sokmuş bile. Hem de otomobile uygulamasında seri üretime kadar getirmişler. Elektrikli otomobiller yolları doldurmaya hızla devam ederken,HİDROJEN yakıtlı otomobiller de devreye sokuluyor.Enerjide çeşitlilik dengeli şekilde artıyor. Enerjide üç tane olmazsa olmaz düstur vardır. 1-Enerjide çeşitlilik 2-Enerjide verimlilik 3-Enerjide tasarruf Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde enerjide çeşitlilik prensibi içine giren çalışmalar ve buluşlar hız k...