logo

LİDERİN OLDUĞU YERDE YENİ LİDER ÇIKMAZ

Cemil Öğütcü

Cemil Öğütcü
cemil@sadabadhaber.com

Diyorlar ki; Tayyip Erdoğan’dan sonra neden lider yok … İdeolojik akımlarda , büyük davalarda lider, dünyasını değiştirmeden asla yeni lider çıkamaz.  Dolayısıyla AK Parti Hareketinin lideri Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kaldı ki Ak Parti’de onlarca isim lider olmaya çalışmış ama daha ilk başlarda tasfiye olmuşlardır.

Abdullah Gül, Bülent Arınç, Abdüllatif  Şener …  Sonraları eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna,   büyük  iddia ile  hazırlanarak Turkuaz hareketi başlatmış fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Melih Gökçek, parti kurma yoklamaları çekmiş,   Demokrat Parti’yi ele geçirmiş 100 önemli isimle geliyorum demiş ama o da nafile çabalar içine girmiş ve biat etmeye devam etmiştir. Sn.  Gökçek, çalışkan başarılı  bir başkandı ama sadece belediye başkanıydı.  En son;  Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu büyük iddialarla sahneye çıkmış lakin Meclise girmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısını çalmak zorunda kalmıştır. Bu gün siyasi arenada hiç de karşılıkları yoktur. Elbette başkaları da var … Bakanlık mevkilerini kullanarak sıçrama yapmak isteyenlerin bu günlerde isimleri bile zikredilmemektedir.

Özal’dan sonra o cenahta lider bulunamadı …  Partisi eriyip gitti. Demirel’den sonra merkez sağ diye adlandırdıkları verimli arazi , komple AK Parti’nin tapulu arazisi oldu. 100 yıllık CHP,  sol cenah yüzde 25’ lerde geziniyor,  ne uzayıp ne de  kısalıyor … Çünkü  sol fraksiyon zeminine Bülent Ecevit gibi bir lider gelmedi.

KAĞITHANE CENAHINA GELİNCE;

5  yıldır bu ilçeyi yöneten Mevlüt bey,  müthiş bir model uygulayarak başarılarla dolu bir dönem geçirdi. Gençliği, çalışanlığı, disiplini, takipçiliği ile şehirde hemen herkese dokunan ve ilçenin fiziki yapısına büyük projelerle katkı sağlayarak değiştirmesi ve modern hale getirmesi partili partisiz herkesin takdirini topladı. Söz verdiklerinden daha fazlasını kat kat icra eden başkan, sosyal projeleri ile de fakir fukaraya şefkat elini uzattı. Sözün özü; neredeyse 24 saat bu ilçenin insanına ayrım gözetmeden hizmet etti .  Kağıthane’nin  gülen yüzü olarak yaptığı hizmetlerle  Kağıthane’de her yaşta insan  tebessüm ederek takdir edilmesini sağladı. Parti kademeleri  ile mükemmel bir diyalog kurarak geçmişin  bası istisnalarını da sildi.

 Ezcümle;

 Genç olmasına rağmen Kağıthane’ye ağabeylik yaptı . Tüm siyasi partiler, dernekler, STK’lar, muhtarlar, kamu temsilcileri, eğitim ve spor camiası akla gelen tüm etkin kurum ve kuruluşlar, etnik ve mezhepsel yapılar aleyhinde bir olumsuz cümle kullanmazken 5 yıl boyunca hep destek vererek takdir ettikler. Çünkü  başkan, ‘’Kalbimiz Kağıthane’’ diyerek kalpten çalıştı, ilçedeki kardeşlik iklimini zirveye çıkardı. Son kertede belediye başkanlığı aday  adaylığı  sürecinde müracaatların olmaması onun başarısının sağlamasıydı.

Ve başkan Mevlüt Öztekin ,  ‘’Sadabad’da büyüyen bir lale’’ olarak Kağıthane liderliğini tescil etmiş oldu. Bana göre artık Ak Parti Hareketi’nin Kağıthane lideri Mevlüt bey olmuştur. Eski başbakan Binali Yıldırım’ın meşhur bir sözü vardır: ‘’ İtaat et, rahat et’’  zannediyorum nefislerine yenik düşüp  kendisine sıkıntı çıkaranlarda bundan sonra vicdan muhasebesini yerine getireceklerdir.  Seçimleri kazanarak bir de kendi  rekorunu egale ederse , önü ve yolu açıktır.

Allah yardımcın olsun … 2. Dönemin hayırlı ve muzaffer  olsun

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • MEVLÜT BEY’İ NEDEN DESTEKLİYORUZ

    27 Mart 2024 Köşe Yazıları

    31 Mart Yerel yani belediye seçimlerine 3 beş gün kala elbette görüşümü açıklamak zorunda olup net tavır sergilemek durumundayım. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin Bey’in seçim çalışmalarını yakından takip eden bir kardeşiniz olarak birkaç cümle yazmak istedim . En dikkatimi çeken çalışmalardan biri mahallerde gerçekleştirdiği  ‘’Söz Siz’de’’  programlarıdır. Oldukça ilginin olduğu ve vatandaşların cesurca hasbihal ettiği bu söyleşilerde,  dikkatimi çeken şu sözleri buraya da almak istedim. Ne dediler?  Kağ...
  • BİLİM VE İNSAN

    26 Mart 2024 Köşe Yazıları

    İnsan oğlu, yaşadığı dünyaya, ilim vasıtası ile, iyiye, güzele ve mükemmele ulaşmak için gönderilmiştir. İnsanı, diğer varlıklardan ayıran yegane özelliği, düşünme özelliğidir. Öne geçiren de aynı özelliktir. İnsanlığın tamamı, yaratılışından bu güne kadar, ilim vesilesi ile gelişmiş ve ilerlemiştir. Ferdi ve içtimai olarak, geleceği kavramak, bilgi toplumu olmakla mümkündür. Küreselleşmiş dünyaya uyum sağlamak, ilim sayesinde mümkün olacaktır. Bir çok batılı ülkeler, icraatlarda ve keşiflerde ilerleme sağlamış ise, ilim sayesinde olmuştur....
  • KAĞITHANE SEÇİMLERİ FORMALİTE Mİ ?

    04 Mart 2024 Köşe Yazıları

     Kısmet olursa  başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan  mübarek Ramazan Ayı’na giriyoruz. İnşallah bu mübarek  ay, mazlum coğrafyalarda inim inim inleyen kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olur. İslam Coğrafyası, Ramazan coşkusu yaşarken bizler Türkiye’de 2 heyecanı birlikte hissedeceğiz. Elbette Ramazan’la birlikte manevi iklimimiz zirveye çıkacak. Beden terbiyemizin yanı sıra paylaşma, yardımlaşma ve kaynaşma ibadetlerimizden    inşallah Rabbim razı gelir. Bu konularda Ramaza...
  • ENERJİDE BİR İYİ HABER DAHA

    03 Şubat 2024 Köşe Yazıları

    Türkiye olarak Bizde bu hidrojen konusunda çalışma başlattık ama Japon’lar devreye sokmuş bile. Hem de otomobile uygulamasında seri üretime kadar getirmişler. Elektrikli otomobiller yolları doldurmaya hızla devam ederken,HİDROJEN yakıtlı otomobiller de devreye sokuluyor.Enerjide çeşitlilik dengeli şekilde artıyor. Enerjide üç tane olmazsa olmaz düstur vardır. 1-Enerjide çeşitlilik 2-Enerjide verimlilik 3-Enerjide tasarruf Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde enerjide çeşitlilik prensibi içine giren çalışmalar ve buluşlar hız k...