logo

KAĞITHANE YAĞLI GÜREŞLERİNDE ŞAMPİYON GÜMÜŞALAN OLDU

KAĞITHANE YAĞLI GÜREŞLERİNDE ŞAMPİYON GÜMÜŞALAN OLDU

Bu yıl 30.’su düzenlenen ve 400’ün üzerinde güreşçinin katıldığı Kağıthane Yağlı Güreşleri’nde altın kemer Hüseyin Gümüşalan’ın oldu. Final müsabakasında Mustafa Arslan ile mücadele eden Gümüşalan, kıyasıya geçen güreşin ardından ipi göğüsledi.

Kağıthane Belediyesi Hasbahçe Güreş Sahası’nda gerçekleşen 30. Kağıthane Yağlı Güreşleri’nde 400’ün üzerinde pehlivan mücadele etti. İlk olarak alt gruplar güreşirken, Başpehlivanlar Mustafa Taş, Osman Aynur, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil de seyirciye Kırkpınar tadında güreşler izletti. Final müsabakasında Hüseyin Gümüşalan – Mustafa Arslan güreşinden galip ayrılarak altın kemeri alan isim Gümüşalan oldu. Başpehlivanlar Serhat Balcı ve Mehmet Yeşil Yeşil ise 3.’lük kürsüsünü paylaştı.

Kağıthane Yağlı Güreşleri’ne binlerce vatandaş ilgi gösterdi. Farklı şehirlerden yüzlerce güreşçinin katıldığı, alt grupların da yer aldığı müsabakalarda izleyenler güreşe doydu. Kıyasıya geçen mücadelelerin Kırkpınar’ı aratmadığı gözlendi.

Güreşçiler madalya ve kupalarını Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in elinden alırken, Başkan Öztekin; ” Sadabad Yaz Etkinlikleri ile hem ata sporlarımızı yaşatıyor hem de ilçemizi tanıtıyoruz. Kağıthane’de yağlı güreş sporu Osmanlı’dan beri devam eden bir gelenek. Sadabad diye anılan bu bölge aynı zamanda Lale Devri’ne de ev sahipliği yaptı. Şimdilerde Yeşil Vadi adıyla burada birbirinden güzel programlar hazırlıyoruz. Gelecek haftalarda atlı cirit ve okçuluk müsabakalarımız olacak. Şimdiden tüm istanbulluları davet ediyorum.” diye konuştu.

YENİ AĞA BALCI

Kağıthane Yağlı Güreşlerinin 20 yıldır güreş ağalığını yapan Yusuf Yoldaş bu yılki etkinliklerde unvanını Ahmet Balcı’ya devretti. Kağıthane Yağlı Güreşlerinin Ağası İstanbul Karadenizliler Derneği Başkanı iş insanı  Ahmet Balcı oldu.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ