logo

HASDAL VE GİRNE CADDELERİ TEMATİKLEŞTİRİLDİ

HASDAL VE GİRNE CADDELERİ TEMATİKLEŞTİRİLDİ

Kâğıthane Belediyesi tarafından şehrin en işlek caddelerinden olan Hamidiye Mahallesi’ndeki Hasdal ve Girne caddeleri tematik caddeye dönüştürüldü.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in seçim öncesi sözünü verdiği Tematik Caddeler projelerine devam ediliyor. Son beş yılda Kâğıthane’de Vatan, Bahçeler, Seyir, 28 Nisan, Hasdal, Kemerburgaz, Mermerciler, Arı, İsmetpaşa, Girne ve Kemerburgaz caddeleri tematikleştirildi. Hamidiye Mahallesi’ndeki Hasdal ve Girne caddelerinin tematikleştirme çalışmalarında da sona gelindi.

Caddelerde tematikleştirme çalışmaları kapsamında yol ve kaldırım genişletme, ağaçlandırma, altyapı ve aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Her iki caddeye toplam 1250 metre uzunluğunda 2400 m2 kaldırım yapıldı. Cadde yolları bin 200 ton asfaltla kaplanarak yenilendi. Yeni cep park alanları oluşturuldu. Caddelere dikilen 40 akçaağaç, 30 ıhlamur ağacı, 30 süs ağacı ve 3 bin adet bitki ile doğal bir görünüm kazandırıldı. Günün her saati konforlu ve güvenli kullanım için caddeler 50 adet dekoratif aydınlatmayla ışıklandırıldı.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’de caddelerdeki çalışmaları yerinde gözlemleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Caddelerin açılışlarının çok yakın bir zamanda yapılacağını belirten Başkan Öztekin; ” Tematik caddelerimiz yeni halleriyle mahallemizin değerine değer katacak. Esnaflarımız başta olmak üzere cadde sakinlerimiz çalışmalardan oldukça memnun kaldı. ” dedi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ