logo

BEKİR DEVELİ VE HAYATİ İNANÇ’TAN RAMAZAN SOHBETLERİ

BEKİR DEVELİ VE HAYATİ İNANÇ’TAN RAMAZAN SOHBETLERİ

Kâğıthane Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan programları bu yıl da birbirinden anlamlı etkinliklerle devam ediyor.

Haftanın her günü iftardan sonra çocuklara özel Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği Kâğıthane Meydanı’nda cuma ve cumartesi günleri teravihten sonra da yetişkinlere özel Ramazan sohbetleri yapılıyor.

Kâğıthane’de Ramazan sohbetleri programına Sunucu Bekir Develi ve Yazar Hayati İnanç katıldı. Cuma günkü etkinliklerde ekranların sevilen yüzü Bekir Develi, herkesin kendinden bir parça bulduğu hikâyeleri alanı dolduran vatandaşlarla paylaştı. Cumartesi programlarında da Yazar Hayati İnanç, ünlü şair ve edebiyatçıların yüzyıllar boyunca hafızalara kazınmış hikâyelerini, tarihe geçmiş mısralarını aktardı.

Ramazan Etkinlik Alanında her akşam iftardan sonra çocuklar için özel etkinlikler düzenleniyor. Alanda çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu gibi ikramlarda bulunuluyor.  Çocuklara özel etkinlikleri arasında; yarışmalar ve çocuk şarkıları konserleri; kukla, illüzyon, Karagöz- Hacivat, jonglör, Nasreddin Hoca, İbiş ve Orta Oyunu gösterileri yer alıyor. Etkinlikler Ramazan boyunca her akşam devam edecek.

“Tüm İstanbulluları Kâğıthane Meydanı’na davet ediyorum”

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin “Hayırlı Ramazanlar diliyoruz. Deprem bölgesinedeki tüm kardeşlerimizin de tekrar Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyorum. Bu sene de Kâğıthane Meydanda birbirinden güzel etkinliklerimizle hemşehrilerimizle buluşuyoruz. İftar sonrasında çocuk programlarımız teravih sonrasında Ramazan sohbetlerimize devam ediyoruz. Kâğıthane Meydanı çok güzel süsledik Ramazana uygun hale getirdik. Çocuklarımıza burada pamuk şeker, Osmanlı macunu gibi farklı etkinlerin olduğu güzel bir etkinlik düzenlemiş olduk. Nerede o eski Ramazanlar diyeceğimiz o Ramazan hatıralarını tekrar yaşattığımız güzel bir şekilde bu Ramazanı burada değerlendiriyoruz. Tüm Kâğıthaneli hemşehrilerimizi İstanbulluları Kâğıthane Meydana davet ediyorum. Aynı zamanda deprem bölgesindeki hemşehrilerimiz için iftar çadırları düzenliyoruz. Kâğıthane’deki ihtiyacı olan ailelerimize de gıda kolisi desteğinde bulunuyoruz. Bu Ramazan gıda kolisi yardımlarımızla 20 bin ailemizin kapısını çaldık. ” dedi.

Paylaşın:
#

SENDE YORUM YAZ